Deze ondernemer wil mijnbouw op de maan realiseren én hij komt naar WebTomorrow

Deze ondernemer wil mijnbouw op de maan realiseren én hij komt naar WebTomorrow

Doet Naveen Jain niet meteen een belletje rinkelen bij jou? Wel, zijn naam en faam is op internationaal niveau - waaronder de Singularity University en Silicon Valley - alvast ongezien.  Lees even mee waarom je deze unieke ondernemer aan het werk moet zien én horen!  “Het is één van de meest inspirerende ondernemers die ik ooit al bezig zag” is alvast een quote die steeds als reactie komt na Naveen’s talks.

Op 6 september in 1959 werd Naveen geboren in India, waar armoede een belangrijke rol zou vervullen in zijn hele leven. Gelukkig beseften zijn ouders dat studeren de uitweg was naar een beter leven. Zo geschiedde, met verschillende diploma’s onder andere aan de Indian Institute of Technology Roorkee (Nabij New-Delhi) had Naveen zijn pad geëffend richting een succesvolle carrière. Na zijn studies trok hij naar de Verenigde Staten om er zijn ondernemersverhaal uit te bouwen.

Wie is Naveen Jain?

Wie Naveen is en wat hij reeds heeft verwezenlijkt valt moeilijk te beschrijven in een notendop. Zo is hij een ondernemer pur sang, selfmade miljardair in hart en nieren, member van de board van Singularity, speelde hij een key rol bij Microsoft,...  ja, we kunnen nog wel even verder gaan. Eén ding staat nu al buiten kijf: zijn talrijke successen bereikte hij door steeds te geloven in het kunnen en dromen van de mens.

> Bekijk alle WebTomorrow 2017 sprekers

Een blik op het parcours van deze wereldberoemde ondernemer:

Naveen bekleedde al een waaier van topfuncties bij verschillende bedrijven. Een overzicht:

  • Founder & CEO van Viome, Inc
  • Founder & CEO van Bluebot
  • Board of director van Singularity University
  • Founder & CEO van Intelius
  • Founder & CEO van Infospace
  • Group manager van MSN Microsoft

Moon Express gaat wat doen op de maan?

Vandaag is Naveen Founder & Chairman van Moon Express. Deze start-up moet de commerciële waarde van de maan in kaart brengen en verzilveren. Of hoe het bedrijf zélf haar missie formuleert:

“Moon Express is developing a robotic lunar lander to explore and mine the moon for planetary resources that will be the key to securing humankind’s future.”

Intussen werd deze start-up al geselecteerd voor een NASA programma waar een slordige 30 miljoen dollar mee gemoeid is. Ook is Moon Express vandaag een van de 14 bedrijven die nog in de running zijn om eind 2017 de Google Lunar X Prize binnen te rijven.

Of het nu met of zonder de steun van Google is: Naveen zal zijn missie in elk geval doordrijven. De ondernemer wil namelijk een systeem neerpoten waarbij grondstoffen op de maan worden ontgonnen en vervolgens worden getransporteerd naar de aarde. Naast goud, kobalt en andere stoffen draait het vooral om Helium 3. Een heel schaarse stof op onze planeet!

Nog 319 Super Early Bird tickets beschikbaar!

400 van de WebTomorrow tickets zijn beschikbaar aan het Super Early Bird tarief. Dat wil zeggen dat je €100 korting geniet op jouw 2-daagse WebTomorrow ticket. Voor de snelle beslissers dus! Totdat de 400 Super Early Bird tickets uitverkocht zijn kan je jouw ticket boeken aan €350 in de plaats van €450.

Ben jij ook benieuwd naar hoe deze top inspirator aankijkt tegen ondernemerschap en uitdagingen? Boek dan nu jouw Super Early Bird ticket voor WebTomorrow 2017.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.682 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief