The Birdhouse verwelkomt 15 nieuwe start-ups:

The Birdhouse verwelkomt 15 nieuwe start-ups:

The Birdhouse oprichter Jan-Willem Callebaut

De veertien afgestudeerde start-ups van The Birdhouse hebben nog maar net hun traject afgesloten of er staat weer een nieuwe lichting klaar. Maar liefst 857 Vlaamse en Brusselse start-ups stelden zich kandidaat voor de vierde editie van het acceleratorprogramma. Na een intensieve en doorgedreven selectieperiode van twee maanden, maakte The Birdhouse deze week de vijftien geselecteerde start-ups bekend.

Voor de vierde editie slaagde The Birdhouse er opnieuw in om een diverse en kwalitatieve groep ondernemers samen te stellen. “Dankzij ons intussen goed geijkt selectieproces, halen enkel de meest kwalitatieve en ambitieuze ondernemers de selectie,” zegt oprichter en CEO Jan-Willem Callebaut. Die ambitie vertaalt zich in projecten die groot durven denken en met innovatieve oplossingen naar voor komen.

“En zo blijven we samen met onze start-ups dromen en groeien, waarbij we samen nieuwe dromen waarmaken. We hadden ook nooit gedacht dat Belfius nog voor het einde van ons eerste volledige boekjaar een Birdhouse fonds zou opzetten van 10 miljoen euro”, sluit Callebaut nog af.

Van alle markten thuis

De vijftien nieuwe start-ups zijn actief in verschillende sectoren zoals food, artificial intelligence, internet of things en fintech. Zo is er langs de ene kant DORST, dat hoogwaardige cocktails op tap aanbiedt, maar is er ook ruimte voor een HD Energy dat dan weer inzet op betaalbare groene energie. De start-ups vallen dus zeer divers te noemen.

In Gent mogen we alvast start-ups CRMoptics, DORST, Hoplr, HD Energy, Ice Crime Factory, PachaGreens en Shayp verwelkomen. Antwerpen wordt dan weer de nieuwe thuis van de start-ups Charlz Sway, Children are composers, Crowdfilms, Gingerwald, IMMO IQ, Knowledgeflow, PARC en Skillz.

Ook deze keer biedt The Birdhouse een poel van ervaren mentors aan. Onder andere hr-specialist Conny Vandendriessche, ex-CEO van Cisco Benelux Pol Vanbiervliet, voormalig CEO van Brussels Airport Wilfried Van Assche, ondernemer Tom Maerten die een interim-managementkantoor leidt, voormalig oprichter van Sunweb België Philip Timmermans, advocaat Jeroen De Man en Tom Willemen van Willemen Groep zullen de start-ups begeleiden.

In totaal zijn er meer dan 35 ervaren mentoren betrokken bij het programma van The Birdhouse. Daarnaast krijgen alle start-up alumni sinds vorig jaar de kans om verder te groeien binnen de community van The Birdhouse. Zij kunnen kantoorruimte huren binnen de kantoren van The Birdhouse in Gent en Antwerpen. De afgestudeerde start-ups krijgen er niet alleen een plek om te werken, maar worden er ook verder ondersteund door The Birdhouse.

Afscheid van derde editie

Van de zestien start-ups die voor de derde editie werden uitgekozen, maakten er veertien het traject af. Twee anderen stapten in overleg vroegtijdig uit het verhaal. Dat mag geen domper op de vreugde zijn: samen realiseerden The Birdhouse alumni op anderhalf jaar tijd 4.286.000 euro omzet en haalden ze 4.620.000 euro aan funding op.

Zo telt Daltix, een bedrijf dat tactische en strategische marktinformatie omtrent prijzen, promo’s en assortiment-aanbod levert, ondertussen vijftien medewerkers en richtte het bedrijf een vennootschap op in Portugal. Ook Taglayer groeide uit tot een team van meer dan tien medewerkers. De deelnemende start-ups blikken alvast terug op een succesvol traject.

Wij wensen alle nieuwe start-ups alvast veel succes!

Foto's: Wouter Maeckelberghe

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.616 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief