Vijf op een rij: een blik in het leven van Bert Baeck

Vijf op een rij: een blik in het leven van Bert Baeck

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Bert Baeck, de Oost-Vlaamse ondernemer die ruim een jaar geleden zijn scale-up Trendminer verkocht aan een Duitse softwarereus. Sinds mei is hij managing partner van SmartFin, het private equity fonds rond Jürgen Ingels dat investeert in Europese techbedrijven.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“In de weinige tijd die nog overschiet, investeer ik in sport en in mijn kinderen. Als sport doe ik MMA - mixed martial arts - en fitness. En de quality time met mijn twee jongens gaat naar lego bouwen, sporten, cinema en pizza gaan eten.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Ik apprecieer een goede fles wijn en wil daar ook iets voor betalen. Maar het meeste geld kan ik uitgeven aan ‘personal development’. Dat slaat dan zowel op mijn gezondheid - personal training - als op de geestelijke verrijking via training, opleiding, coaching.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

The 10x rule -The Only Difference between Succes and Failure van Grant Cardone. Het boek is een echte eyeopener en gaat over zij die tien keer meer bereiken dan de gemiddelde mens. Een leuk framework om persoonlijk toe te passen.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“The Glue, Silverfin, Fibricheck en FitThings.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

De pivot van D square NV naar TrendMiner. Van een start-up aan een beademingstoestel naar een succesvolle tech exit. Waarbij Trendminer - het Google van de industrie - internationaal marktleider is in de self service analytics voor de industrie.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.856 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief