Vijf op een rij: een blik in het leven van Inge Geerdens

Vijf op een rij: een blik in het leven van Inge Geerdens

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Inge Geerdens, gepassioneerd onderneemster, pitching experte, keynote speaker en -last but not least- founder en CEO van CVWarehouse.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan makkelijk ontspannen?

“Ik lees en loop graag en geniet er ook van om iets te gaan eten of drinken met vrienden of mijn kinderen. Daar maak ik allemaal tijd voor. Lopen doe ik twee tot drie keer per week, in het weekend komen er veel vrienden over de vloer en zijn ook de kinderen in de buurt. Dan wordt er gezellig getafeld en gedronken of gaan we samen op stap. Ik hou van de goede dingen van het leven, iets te veel soms, vandaar dat ik met het lopen de zaken wat in balans probeer te houden.”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Aan reizen, lezen, eten en leuke kleren. Ik hou ervan om plaatsen te bezoeken waar ik nooit eerder was. Ik lees ook altijd twee boeken tegelijkertijd - afhankelijk van de mood waarin ik zit, lees ik dan de éne of de andere verder - en koop minstens één boek per week.

“Daarnaast ga ik heel graag winkelen samen met mijn kinderen – ook in steden in het buitenland en vaak in tweedehands shops die ik via de kinderen heb leren kennen. Lekker eten en drinken vind ik ook altijd heel fijn en dat mag af en toe wat kosten, zeker als we dit kunnen delen met mensen die we heel graag zien.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten heb ik in één ruk uitgelezen. Ik had dit gekregen van een hele goede vriendin. Het boek heeft me geleerd om minder vooroordelen te hebben en meer begrip te tonen voor andere culturen. We zouden op die manier meer informatie moeten krijgen over andere culturen. Onbekend is onbemind. Zodra je iets beter leert kennen, oordeel je minder snel. Ik heb het boek inmiddels al aan zes verschillende mensen uitgeleend.”

Wie tip jij als meest beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Er zijn enorm veel start-ups en het is niet altijd makkelijk te zeggen of ze het halen. Goede ideeën vinden niet altijd een goed financieel model, en halen het niet. Ik hou van start-ups maar dan wel van degene die realistisch zijn, die een haalbaar businessmodel hebben, gefocust zijn en liefst ook al eerste klanten of projecten hebben.”

Op welke realisatie ben je het meest trots?

“Ik ben fier dat ik erin slaag om mijn bedrijven te laten draaien, dat ik daarmee werkgelegenheid kan creëren én dat ik tegelijkertijd mijn kinderen mooie kansen kan bieden en hen daarbij kan ondersteunen. Ik heb het geluk om veel energie te hebben en ben best fier dat ik hiermee anderen kan inspireren en helpen.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.478 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief