Vijf op een rij: een blik in het leven van Jorik Rombouts

Vijf op een rij: een blik in het leven van Jorik Rombouts

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Jorik Rombouts, founder en CEO van het Antwerpse techbedrijf Rombit.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik probeer een aantal keer per week 2 tot 3 kilometer te gaan zwemmen. Het ritme van ondergaan en ademhalen brengt mij in een state of mind waar ik enorm helder kan nadenken en vaak tot nieuwe inzichten kom.”

“Daarnaast ga ik af en toe in het weekend een dagje airsoften. Dit zijn de enige momenten waarop ik mijn geest volledig kan vrijmaken en dan geniet ik volop van het spel en de natuur.”

Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik ben niet enorm materialistisch, liever spendeer ik wat meer aan ervaringen. Zo kan ik enorm genieten van een iets duurdere duikvakantie waar je al je zorgen opzij kan zetten en je jezelf letterlijk en figuurlijk laat onderdompelen in een hele andere wereld.”

“Daarnaast zijn verfijnde etentjes, volle Spaanse wijnen en stevige cocktails ook een vast onderdeel op de uitgavenstaat.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik heb de trilogie van 'The Lord of the Rings' al meerdere malen in één ruk uitgelezen. Het boek is veel beter dan de films en een absolute aanrader voor iedereen die wil wegdromen in de prachtige fantasiewereld van J.R.R. Tolkien.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Qpinch is in mijn ogen een start-up waar we in Antwerpen nog erg veel van mogen verwachten. Antwerpen is, zoals de laatste maanden nog maar eens bewezen, dé hotspot wereldwijd voor nieuwe ontwikkelingen binnen de petrochemie, tegelijkertijd is ons energieprobleem een van de meest besproken hot topics binnen de havengemeenschap. Qpinch speelt hier slim op in en komt volgens mij dan ook met een erg knap product.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ik lag persoonlijk mee aan de basis van het Capital of Things-verhaal in Antwerpen. In het bijzonder ben ik trots op de realisatie van de nieuwe studierichting, de samenwerking met de haven en de nieuwe hotspot waar dit alles nu bij elkaar komt, The Beacon.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.856 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief