Vijf op een rij: een blik in het leven van Robin Geers

Vijf op een rij: een blik in het leven van Robin Geers

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Robin Geers, founder van 'Start-up Survival', en auteur van het gelijknamige boek dat hij samen met Jeroen De Wit van Teamleader schreef.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik probeer minstens vier keer per week te sporten. Sporten zorgt er namelijk voor dat ik scherper kan nadenken tijdens het werken. De eerste jaren tijdens het bouwen van een bedrijf is het niet evident om daar tijd voor vrij te maken. Op den duur besef je dat het je net efficiënter doet omgaan met je tijd.”

Daarnaast is er niks zo ontspannend voor mij als een weekend weg met vrienden in de Ardennen. Dat is volop genieten.”

Waaraan geef je graag geld uit?

De laatste tijd geef ik vooral graag geld uit aan boeken. Ik probeer enkel die boeken te kopen die op dat moment relevant zijn voor mezelf. Omdat ik weet dat ik anders zou eindigen met een te grote stapel boeken die ik ooit eens moet lezen.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“De boekenreeks van Winning by Design kan ik aanraden aan iedere ondernemer die geïnteresseerd is in het structuren en schalen van zijn of haar business. De boeken bieden je namelijk praktische inzichten in het volledige salesproces, van begin tot einde.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Het toffe is dat ik enorm veel beloftevolle start-ups zie passeren, dankzij de Scale-up Masterclass die ik samen met Vlerick Business School organiseer. In onze vorige editie studeerden er bijvoorbeeld meer dan 40 CEO’s van snelgroeiende scale-ups af. Hierdoor leer je op een korte tijd veel interessante bedrijven en vooral de mensen erachter kennen.”

Van succesvolle ondernemers die hun bedrijf reeds verkocht hebben, en op zoek zijn naar start-ups waarin ze kunnen investeren, krijg ik wel eens de vraag: “Hé Robin, laat mij weten als je een interessante start-up tegenkomt." Als ik die verschillende partijen dan met elkaar in contact kan brengen, geeft mij dat een fantastische voldoening.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Zonder enige twijfel is dat het boek 'Start-up Survival' dat ik samen met Jeroen De Wit schreef. De 50 interviews die ik afnam van topondernemers en investeerders waren cruciale lessons learned om startende ondernemers te ondersteunen.”

Diezelfde visie heb ik nadien doorgetrokken in Start-up Masterclass en een Scale-up Masterclass dat ik samen met Vlerick organiseer. Daarin bracht ik telkens een community van gelijkgestemde ondernemers samen. Daar ben ik enorm trots op.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 82.038 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen luxemagazine uit. Inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers uit de meest uiteenlopende sectoren. Gratis verdeeld op de Belgische markt.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief