Vijf op een rij: een blik in het leven van Rosine Uwayezu

Vijf op een rij: een blik in het leven van Rosine Uwayezu

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Rosine Uwayezu, vorig jaar uitgeroepen tot Gentse Student-Ondernemer van het jaar, en bezielster van Iconics Preloved Luxury, een webshop waar luxe modeartikelen een tweede leven krijgen.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik breng heel veel uren achter mijn computer door en ben ook vaak op de baan. Meestal maak ik werkdagen van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. Maar ik ben ook echt wel een levensgenieter! Zo probeer ik voldoende relaxmomenten in te plannen, al lukt dat niet altijd.

“Ontspannen voor mij gaat meestal samen met muziek, lekker eten, wandelen samen met vrienden en familie of een goed boek lezen.

Waaraan geef je graag geld uit?

“In de eerste plaats geef ik graag geld uit aan belevingen zoals reizen, eten, uitgaan. Ten tweede aan kwalitatieve artikelen. Ga eens een kijkje nemen op onze website en je zal meteen begrijpen wat ik bedoel.

Welk recent boek kan je iedereen aanraden Waarom?

Jean d’Ormesson is een van mijn favoriete schrijvers. Onlangs heb ik 'c’etait bien' gelezen.”

“Ik vind het altijd ontzettend interessant om mij te laten inspireren door denkers die al heel wat hebben meegemaakt en bereikt, zoals dus de Franse filosoof Jean d'Ormesson. In 'c'était bien' blijkt hij terug op zijn eigen leven, hij doet dat met een goddelijk vocabulaire, en een luchtigheid waarmee we eigenlijk allemaal door het leven zouden moeten wandelen. Een prachtig boek waar ik als jonge persoon veel kan uit leren!

“Er is een liedje van Monsieur Jean Gabin, genaamd 'Je sais' uit 1974, dat perfect bij dit boek past! Dit beluisteren na het lezen van het boek voelt even goed als de allerbeste champagne degusteren, met oesters en Afrikaanse muziek op de achtergrond. Om van te smullen dus!”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Fidobel is een start-up die binnenkort het levenslicht ziet en waar we de komende jaren ongetwijfeld nog veel zullen van horen.”

“De tijden zijn veranderd en vandaag moeten we modellen creëren waarvan iedereen beter wordt. Niet enkel op financieel vlak maar qua tijd. Mensen, en zeker millennials als ik, willen flexibiliteit! Sharing is caring. Kijk maar naar Uber, Airbnb en zoveel andere deelplatformen.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“De weg naar succes gaat altijd gepaard met uitdagingen. Challenges qua werk maar maar helaas ook op vlak van mensen die met bepaalde struggles zitten. Die ben ik onderweg evenzeer tegengekomen, maar dat is net goed want daar leer je uit en het maakt je als persoon steeds sterker.”

“Ik beleef een prachtig avontuur en ben heel erg trots dat ik samen met mijn tweelingzus Nadine en andere gepassioneerde collega's elke dag keihard mag werken aan onze droom. Het overtreft onze stoutste verwachtingen.”

“Hierbij een warme oproep aan alle studenten die willen ondernemen om nu al hun idee te testen en dit te combineren met hun studies. Net zoals ik heb gedaan.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.508 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief