Vijf op een rij: een blik in het leven van Thierry Geerts

Vijf op een rij: een blik in het leven van Thierry Geerts

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Thierry Geerts, Country Director van Google Belgium.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik kan me vrij makkelijk ontspannen op heel veel verschillende manieren, maar niet door gewoon in mijn zetel te ploffen of tv te kijken. Leuke activiteiten doen met de kinderen, gaan eten in een goed restaurant of iets ondernemen. Ik sta ook altijd open om nieuwe dingen te doen en pik heel graag nieuwe dingen op. Levenslang leren is nu eenmaal een must geworden.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Investeren in een boeiende start-up. Daarmee voel ik dat ik iets nuttig doe met mijn geld. Verrassend wat je soms met relatief kleine bedragen kunt helpen op gang te brengen.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Niet echt recent, maar blijft mijn absolute favoriet en aanrader: Abudance van Peter Diamandis. 'De toekomst is beter dan je denkt'. Dit boek heeft mijn beeld op de wereld veranderd en geïnspireerd om mijn eigen boek te schrijven, Digitalis.”

“We leven in een veel betere wereld dan we denken in vergelijking met 10 of 100 jaren geleden en kunnen met de technologie van vandaag de grote problemen in de wereld aanpakken. Als we erin geloven natuurlijk.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Waymo (zusterbedrijf van Google dat zich toelegt op technologie voor zelfrijdende auto's; nvdr), als is dat eerder een scale-up. Ik geloof sterk in de start-ups rond mobiliteit (Cowboy, Poppy, ...) en gezondheidszorg, maar ben daar onvoldoende expert in om te voorspellen welke het wel of niet zal halen. Ik hoop dat België het 'Silicon Valley' van de digitale gezondheidszorg wordt!”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Dat ik co-founder ben van de digitale transformatiecampus BeCentral. Wie had twee jaren geleden kunnen denken dat het mogelijk zou zijn -in overheidscontext- de kantoren boven het Brusselse Centraal station af te huren en dat er op zo'n relatief korte termijn 40 fantastische digitale initiatieven, zoals BeCode of Listminute, zouden worden ondergebracht?”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 83.226 abonnees
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief