Vijf op een rij: een blik in het leven van Matthieu Voet

Vijf op een rij: een blik in het leven van Matthieu Voet

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Matthieu Voet (33), oprichter van Newance, een digitaal agency uit het Oost-Vlaamse Nazareth dat eind vorig jaar werd overgenomen door sectorgenoot Starring Jane, waar hij nu de rol van digital strategist vervult.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Naast ondernemen heb ik een grote passie voor skateboarden en (kite)surfen. Als je goed kijkt, zijn er best veel parallellen tussen een skateboarder en ondernemer. Vallen, opstaan en weer doorgaan!”

“Ook karten en motorrijden bieden me de nodige ontspanning. Ik hou ervan om af en toe een serieuze adrinalineshot te krijgen.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Het hoeft niet ver of duur te zijn, maar regelmatig reizen met mijn gezin vind ik belangrijk. Het brengt rust en als ik het kan combineren met mijn grootste hobby’s, ben ik helemaal content.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Alle boeken van Brené Brown waren voor mij een echte eyeopener. Aan de hand van heel veel voorbeelden vertelt ze over eigenwaarde, zelfreflectie, leiderschap en kwetsbaar communiceren. Must reads voor iedereen!”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

BattMobiel. Ik geloof heel hard in het feit dat we binnen de kortste keren geen eigenaar meer gaan willen zijn van een eigen wagen aangezien die 94% van de tijd stil staat. BattMobiel biedt voertuigen aan, van een elektrische bakfiets tot een Tesla, in een sharingmodel. Volgens mij is dat dé toekomst in duurzame mobiliteit.”

BattMobiel is een veelbelovende Gentse start-up die in staat moet zijn om ons idee rond mobiliteit volledig te veranderen.


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Ik begon twaalf jaar geleden met het bouwen van websites op een moment dat ik nog op de schoolbanken zat. Daarna groeide Newance in tien jaar tijd uit tot een digital agency dat online oplossingen bouwde die échte impact hebben op het leven en de business van onze klanten en hun eindklanten.”

“Eind 2019 liet ik mijn bedrijf over aan full-service digital agency Starring Jane. Op dat ganse parcours ben ik als 33-jarige best trots.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 88.465 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief