Vijf op een rij: een blik in het leven van Amaury Timmermans

Vijf op een rij: een blik in het leven van Amaury Timmermans

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Amaury Timmermans, co-founder & Chief Energy Officer van de Antwerpse start-up QIQO die een warme 100% natuurlijke energiedrank zonder suikers op de markt bracht als gezond alternatief voor koffie. Een (meer dan) fulltime job die hij ook nog eens combineert met topsport, als keeper van Royal Herakles Hockey Club.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Door de andere rollen in mijn leven. Quality time met verloofde, vrienden of familie vind ik super belangrijk. Dat zijn echt non-negotiables. Ik plan die ook heel bewust in omdat er altijd wel prangende to-do’s zijn en je non-stop zou kunnen blijven doorwerken. Al zullen zij misschien vinden dat ik er nog te weinig inplan.”

“Verder steek ik ook ontzettend veel tijd in hockeyen op het hoogste niveau bij Herakles. Van die afwisseling krijg ik veel energie. Het kan je coach en ploeggenoten echt niet veel schelen hoe goed of slecht je week was of hoe druk je het hebt. Voor hen moet je gewoon 100% gefocust zijn en optimaal presteren op het veld, anders laat je heel je ploeg in de steek. Dat is soms echt knop omdraaien als je op de training aankomt of voorbereidt voor een wedstrijd.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Het is een cliché, maar reizen vind ik echt één van de leukste dingen om geld aan uit te geven. Al is dat een pak minder sinds ik m’n corporate job verlaten heb voor het start-up leven.”

“De laatste tijd geef ik ook graag geld uit aan renovatiewerken in ons huis, omdat het enerzijds je levenskwaliteit verbetert én anderzijds een goede investering is. Bovendien geeft het veel voldoening om dit samen als koppel op te bouwen.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Why we sleep van Matthew Walker is een echte eyeopener. Je leert dat iedereen gewoon acht uur slaap nodig heeft, wat bepaalde goeroes, politici of ondernemers ook mogen beweren. Iedere keer dat iemand in een interview met enige trots zegt dat hij of zij zo productief is omdat ze slechts 4 uur per nacht slapen, ben ik geneigd dit boek op te sturen. Sindsdien ben ik ook gestopt met te proberen meer uit m’n dag te krijgen door vroeger op te staan of laat door te werken. Acht uur slapen, en dan pas de andere uren van de dag invullen!”

Factfullness van Hals Rossling alsook de boeken van Yuval Noah Harari vond ik ook echte pageturners. De manier waarop zij heel duidelijk kunnen uitzoomen om alles in perspectief te plaatsen, is ontzettend rustgevend in een wereld die draait op de laatste notificatie.”

“Tenslotte probeer ik jaarlijks The 7 Habits of Highly Effective People van Steven Covey te lezen. Een beetje Amerikaans geschreven, dat wel, maar de content is ongelooflijk goed. Ik zou het bijna een ‘bijbelse’ houvast durven te noemen”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Om in de sector te blijven ga ik Kazidomi noemen. Ze hebben het ‘Amazon Prime’-model op een ontzettend slimme manier van de VS naar hier gehaald en toegepast in een zeer competitieve sector waar de marges zwaar onder druk staan. Hun uitvoering is ook heel goed: ze omringen zich slim, trekken uitzonderlijk talent aan en Emna Everard (oprichtster & CEO van Kazidomi; nvdr) doet fantastisch werk om zowel haar bedrijf als vrouwelijk ondernemerschap in de picture te zetten.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ook al moet een groot deel van het verhaal nog geschreven worden, ben ik toch trots dat ik QIQO heb kunnen oprichten samen met twee jeugdvrienden. Je creëert echt iets van jezelf uit het niets, against all odds.

“Ook op het feit dat ik ondernemerschap combineer met topsport maakt me best trots. De gemakkelijkste uitweg is één van beiden opgeven, maar ik vind de twee samen té verrijkend om zomaar te laten schieten.”


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 88.465 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief