Vijf op een rij: een blik in het leven van Björn Soenens

Vijf op een rij: een blik in het leven van Björn Soenens

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Björn Soenens, VRT-correspondent in de Verenigde Staten, documentairemaker, podcaster en auteur van verschillende boeken over zijn nieuwe thuisland.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ontspannen lukt mij best door te gaan wandelen. Veel nieuwe creatieve ideeën borrelen dan op. Ik ontspan ook makkelijk door te lezen en door vrienden te ontmoeten, liefst met een goed glas wijn of een stevige whisky erbij.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik ben geen big spender. Wel koop ik graag boeken, en nieuwe cowboyboots. Mijn collectie cowboylaarzen barst stilaan uit haar voegen.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“De Zweedse gezondheidseconoom Hans Rosling is een held van mij. Ik heb hem verschillende keren mogen ontmoeten. Een rasverteller, een volksverheffer. De man overleed in 2017. Ik las recent zijn memoires ‘Mijn kijk op de wereld’. Ontroerend mooi vind ik dat!”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Ik kijk naar mensen, eerder dan naar systemen. De Amerikaanse comédienne Sarah Cooper is de beste start-up die ik in recente tijden zag.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Mijn documentaire over Baltimore, over de Amerikaanse drugplaag en mijn podcasts op mijn kanaal ‘Björn in the USA’ kunnen concurreren met het betere werk in de wereld.”

“Daarnaast ben ik trots op mijn pas verschenen boek ‘De lengte van een oceaan’, waarin ik echt op dreef ben als verhalenverteller. Al zeg ik het zelf (lacht).”


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.551 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief