Vijf op een rij: een blik in het leven van Evelyn Stremersch

Vijf op een rij: een blik in het leven van Evelyn Stremersch

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Evelyn Stremersch, een Vlaamse onderneemster die sinds 2017 met haar HR- en outsourcing bedrijf este International in Dubai gevestigd is waarmee ze technische, digitale en technologische talenten koppelt aan projecten van ambitieuze bedrijven.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Door helemaal niets te doen. In het begin was dat echt trainen, vergelijkbaar met start to run. Eerst beginnen met 5 minuten, en geleidelijk aan opbouwen tot 20 minuten. Geen telefoon, geen boek, geen gesprek aangaan, gewoon helemaal niets doen. En minutenlang voor me uit zitten staren naar het landschap, bijvoorbeeld in de Ardennen. Of wanneer ik zonder inspiratie zit, is de Burj Khalifa (het hoogste gebouw ter wereld; nvdr) in Dubai nog steeds mijn grootste bron van nieuwe ideeën.”


Waaraan geef je graag geld uit?

Boeken, ook al weet ik dat ik ze niet onmiddellijk zal lezen. Mijn droom is om ooit een bibliotheekruimte in te richten, dan maakt het zoveel niet uit dat de nieuwste aankopen niet meteen worden geconsumeerd. Ik heb ook de gewoonte om elke keer als ik op het vliegveld ben een nieuw boek te kopen. Abonnementen op Audible, meditatie-apps en apps voor het bijhouden van sport en productiviteit zijn tegenwoordig het enige waar mijn geld naartoe gaat. Sinds ik een bedrijf heb opgestart, ben ik erg spaarzaam geworden. Alle middelen gaan naar en blijven in m'n eigen onderneming.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Linchpin van Seth Godin. Een linchpin is onvervangbaar en absoluut noodzakelijk en dit door zijn of haar unieke kracht. Een interessant boek, zowel voor medewerkers als voor degenen die een eigen onderneming of een team runnen. Het is een hulpmiddel om productiever te worden en een nieuwe krachtige manier van denken te ontwikkelen. Zowel het boek als het audiobook zijn absoluut aan te raden!”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Ik krijg wel vaker de vraag van start-ups hoe ze zich in Dubai op de markt kunne positioneren. Vooral dan wanneer ze klaar zijn om internationaal de stap te zetten of wanneer ze merken dat België te klein is of er gewoon te weinig belangstelling komt.”

“Ik heb al jaren de grootste bewondering voor Nancy Steenbakkers van UltraZonic. Samen met haar man ontwikkelde ze een innovatief concept voor de reiniging en desinfectie van endoscopen. Vandaag gebeurt de voorreiniging van een endoscoop in een ziekenhuis nog manueel door het medisch personeel. Om deze reiniging uit te voeren dienen bepaalde stappen nauwkeurig gerespecteerd te worden. Gezien de toegenomen tijdsdruk in de ziekenhuizen en de aanzienlijke patiëntencapaciteit is dit een serieuze uitdaging geworden en dreigt er wel al eens wat mis te gaan. Weliswaar zonder dat wij – de patiënt – dat weten. Daarbovenop is ook gebleken uit vele onderzoeken dat reinigings- en desinfectiemachines hun limieten hebben.”

Ik geloof dat als je in de toekomst echt het verschil wil maken de medische sector en het onderwijs de grootste aandacht verdienen. Zeker als je ziet wat er nu gebeurt met natuurrampen, ziektes en epidemieën. UltraZonic garandeert een bacterievrije endoscoop dankzij hun hoogtechnologische oplossing. Ik bewonder het doorzettingsvermogen van de founders. Vorige week nog werden ze getipt als ‘must-visit stand’ tijdens de Arab Health Expo, de grootste beurs voor professionals in de gezondheidszorg en healthcare in de MENA-regio.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Vorig jaar waren er enkele tegenslagen maar het feit dat mijn team en familie mij onvoorwaardelijk zijn blijven steunen, zegt duidelijk meer over mij als persoon dan dat ik zelf kan toegeven. Vaak raak je blind voor wat je al bereikt hebt in geval van moeilijkheden en dan is het belangrijk om terug te vallen op de steun van familie, vrienden en je team om ervoor te zorgen dat je de moed niet verliest.

“We zijn het nieuwe jaar onwaarschijnlijk goed begonnen en ik ben erg trots op de fantastische en creatieve projecten die op stapel staan, zowel van onze klanten als van onszelf. Trots op zowel mijn team als onze klanten die voortdurend geweldige projecten realiseren en dit aan ons toevertrouwen!”


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.804 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief