Vijf op een rij: een blik in het leven van Fabrice Guillermin

Vijf op een rij: een blik in het leven van Fabrice Guillermin

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Fabrice Guillermin, co-founder en managing director van de Gentse start-up Kadonation, dat in 2016 een elektronisch platform lanceerde waardoor het samenleggen voor een groepscadeau - voor alle mogelijke aangelegenheden - nog nooit zo gemakkelijk is geweest.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Mijn vrouw en ik zijn beiden grote dierenliefhebbers, thuis hebben we twee Franse Bulldogs. Zalige beestjes zijn dat! Elke dag gaan we met hen wandelen in de velden. Dat zijn de momenten waarop ik altijd even volledig mijn gedachten kan verzetten.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Vorig jaar hebben we een klein huisje gekocht en sindsdien heeft de Do-It-Yourself-microbe me helemaal te pakken. Aangezien we reeds veel verbouwd hebben en nog best wat moeten renoveren, koop ik mij regelmatig een nieuw gereedschap. Dat hoeft zeker niet altijd het duurste te zijn, maar het moet wel degelijk materiaal zijn.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Voor mijn medewerkers zal het geen verrassing zijn dat ik toch wel sterk opkijk naar de realisaties van Elon Musk. Vorig jaar, tijdens mijn huwelijksreis, heb ik met veel interesse het boek ‘Elon Musk: Tesla, Spacex, and the Quest for a Fantastic Future’ gelezen.”

“Zoals de titel doet vermoeden, gaat het om een biografie over het avontuurlijke leven van Elon Musk. Ik vond het ontzettend boeiend om zijn rollercoaster verhaal te lezen, en meer te weten te komen over zijn verschillende ventures. Tijdens het lezen kreeg ik een ontzettend grote motivatieboost om Kadonation nog sneller te laten gaan.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Het is altijd heel moeilijk om dat in te schatten, omdat ik bij weinig start-ups de echte cijfers en challenges ken. Ik heb nog een tijdje in de adviesraad gezeten van de Gentse start-up Beerselect en ondanks het feit dat de bierwereld een zeer moeilijke markt is met enkele grote spelers die nieuwe initiatieven direct overnemen of de das omdoen, is Beerselect er toch mooi in geslaagd om de grootste brouwerij van Gent te bouwen in minder dan een jaar tijd.”

Medeoprichter Wout Meuleman ken ik als een ontzettend gedreven iemand. Net als zoveel andere ondernemers zal ook hij wel nog een paar keer tegen de lamp lopen, maar ik geloof dat zijn gedrevenheid hem en de twee andere founders heel ver zal brengen met dit ambitieuze verhaal.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Ik ben met Kadonation begonnen in mijn studententijd en tegen het einde van mijn laatste jaar was het duidelijk dat verdergaan met Kadonation ontzettend moeilijk zou worden. Er was geen omzet en heel veel mensen hadden mij ervoor gewaarschuwd dat het nooit zou lukken om Kadonation in de markt te zetten, laat staan dat ik er zou kunnen van leven.”

“Dankzij de steun van mijn echtgenote, mijn ouders en mijn businesspartner Jelle Van Roosbroeck zijn we er toch voluit voor gegaan. Intussen hebben we meer dan tien geweldige collega’s die Kadonation verder laten groeien, na een succesvol jaar waarin we meer dan 1,5 miljoen euro omzet haalden.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.555 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief