Vijf op een rij: een blik in het leven van ianka fleerackers

Vijf op een rij: een blik in het leven van ianka fleerackers

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: ianka fleerackers, in een vorig leven actrice, en nu fulltime actief als storytellingarchitect en speaking mentor.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Twee keer per jaar trek ik me een week terug in het buitenland, helemaal alleen. Ik zwijg er een week en spreek mensen enkel aan als ik iets nodig heb. Het zijn mijn creatiefste weken, en ik geniet er ten volle van. Blijf ik thuis, dan ga ik meermaals sporten per week. Lopen, wandelen, krachttraining. Ook dan zwijg ik het liefst.”


Waaraan geef je graag geld uit?

Tech stuff dat de taken die ik saai vind volledig automatiseert. Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar iets dat de was van begin tot einde overneemt (lacht).”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik heb onlangs nog ‘De Meeste Mensen Deugen’, het nieuwste boek van Rutger Bregman gelezen. Een absolute aanrader. De timing om dit boek te lezen, was gewoonweg perfect.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Momenteel begeleid ik Special Forces-operator Stijn Swijns (bekend van het tv-programma ‘Team Waes’; nvdr) met zijn keynote. Stijn zet zijn eerste stappen in het ondernemerschap met MissionMe waarin hij bedrijven en jongeren mentaal sterker maakt. Vooral voor jongeren vind ik dat belangrijk.”

“Mission Me biedt aan wat kinderen en jongeren vandaag de dag missen: een kamp vol uitdaging, waar je moet doorzetten en wat afzien, grenzen verleggen, survival. Met een drilsergeant waar je wat bang voor bent, maar die je er wel door helpt.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ik heb heel wat - alvast voor mezelf - artistieke realisaties èn probeersels op mijn palmares staan waar ik trots op ben en waar velen van dromen. Alleen zat er nooit een verdienmodel achter dat me financieel ook verder bracht.”

“Daarom is het vooral mijn transformatie naar speaking mentor en spreker waar ik het meest trots op ben. Ik heb eindelijk al mijn expertise en kennis kunnen monetizen. Ik heb nu mèèr artistieke en financiële vrijheid dan ooit. Voor mij is de volgende fase in dit traject trouwens al ingezet. Op naar de volgende uitdaging!


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.210 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief