Vijf op een rij: een blik in het leven van Marie Costers

Vijf op een rij: een blik in het leven van Marie Costers

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Marie Costers, Managing Director van CodaBox, het snelstgroeiende fintechbedrijf van België, en behorend tot de Isabel Group.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Dit antwoord krijg je waarschijnlijk vaak te horen, maar het is wel zo: mijn kindjes van 7 en 12 jaar zijn vandaag mijn grootste bron van ontspanning.”

“Een ochtendloop af en toe, hier in Buggenhout, zorgt ervoor dat ik de dag begin met een fris hoofd. Vooral tijdens de afgelopen lockdownperiode gaven deze loopsessies me een enorme boost. Vaak had ik erna ook nieuwe ideeën en meer inspiratie.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Mijn echtgenoot en ik zijn fervente snowboarders. Mijn kindjes skiën voorlopig nog. Alleen al naar sneeuw kijken, maakt me rustig. Ik word er bedwelmd door de lucht, de bergen en de sfeer. De enige focus die ik dan nog heb, is me afvragen welke piste we gaan nemen of waar er een leuk plekje is om even uit te rusten.”

“Ik geniet van de inspanning maar ook van het comfort van het hotel en gezellig tafelen met de familie. Zo’n vakantie mag dus gerust wat meer kosten, want het is het waard.


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Ik heb weinig vrije tijd. Als ik al eens een vrij moment heb, dan ben ik eerder ‘in beweging’. Ik lees wel graag, maar eerder blogs of artikels die ik links of rechts oppik via sociale media of digitale kranten.”

“Toch las ik onlangs een zeer inspirerend boek. Ik ontmoette de auteur, Olivier Verhaege, op een event rond digitalisatie voor boekhouders. Olivier is zelf een boekhouder én een fervent loper. In zijn boek ‘Het hoofd weegt zwaarder dan de benen’ vertelt hij op een meeslepende manier hoe hij zich voorbereidt op de Spartathlon, een hardloopwedstrijd van 246 km in Griekenland. Echt een aanrader, niet alleen voor loopfanatici maar ook voor professionals. Eigenlijk gaat het over het realiseren van een haast onuitvoerbaar plan en het belang van de juiste mindset.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Settlemint is een Leuvense start-up die blockchain toegankelijk maakt voor allerlei toepassingen. Ik heb ze leren kennen toen CodaBox vorig jaar verhuisde naar een nieuw kantoor, vlakbij het station in Leuven. Ze waren onze buren toen. Settlemint is een typische born-global start-up, ze hebben vanaf dag één een internationale strategie uitgestippeld. Een bedrijf met lef waar de passie vanaf knettert.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Tja, ik ben een working mom hé. Ik ben mama geworden tijdens een heel intensieve periode in een internationaal bedrijf. Veel zakenreizen, veel vroege én late calls. Op deze periode kijk ik toch met een heel geslaagd gevoel terug, vooral omdat ik drie teams - een Belgisch, een Schots en een Amerikaans - die allen vanuit acquisities bij elkaar zijn terechtgekomen, heb kunnen omvormen tot één succesvol team.”

Ik ben ook trots dat ik er bij CodaBox in geslaagd ben om de passie, drive en authenticiteit van dit bedrijf verder uit te bouwen. Sinds ik twee jaar geleden startte als Managing Director hebben we als team reeds een interessant groeitraject afgelegd. De accountancy sector was onbekend terrein.”

“CodaBox heeft de meest openhartige en enthousiaste collega’s die ik me kan wensen. Het is dankzij hen dat ik me hier thuis voel en snel optimaal kunnen meedraaien heb. Zo maakt iedereen mekaar een beetje beter. Prachtig toch?”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.550 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief