Vijf op een rij: een blik in het leven van Peter Van keer

Vijf op een rij: een blik in het leven van Peter Van keer

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: videostrateeg en -producent Peter Van keer, die ook founder is van the ENTREPOT, een co-working/community space in Antwerpen. Daarnaast heeft hij een zwak voor creatieve fotografie en alles wat te maken heeft met disruptie en ondernemerschap.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Liefst van al trek ik de (extreme) natuur in. Een tijdje geleden was ik bijvoorbeeld in Tenerife. Niet voor het strand, maar om 'El Teide' - met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje - te beklimmen en dat om 2u 's ochtends met een hoofdlampje. Moederziel alleen!

“Vorig jaar was ik in San Francisco, en ben ik met enkele collega-ondernemers naar Yosemite-park afgezakt om daar te kamperen en een 4.000 meter hoge flank te bewandelen. Voor mij is dat dé ultieme manier om de knop helemaal om te draaien!


Waaraan geef je graag geld uit?

“Ik ben een echte tech-head. Alle snufjes wil ik hebben: tablet, noise cancelling headphones, top desktop pc, véél camera-materiaal,...”

Langs de andere kant heb ik geleerd geld uit te geven aan kwaliteit. Qua laptop werk ik bijvoorbeeld met een uitgebouwde Dell XPS - binnenkort een nieuwe Lenovo Thinkpad- in plaats van een of ander B-merk met min of meer dezelfde specificaties.”

“Qua smartphone wil ik per se de Google Pixel smartphones, omdat de software & hardware echt goed zitten!”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Met schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat ik al anderhalf jaar geen boek meer heb vastgenomen, hoewel er die enorme drang is om te lezen.”

“De laatste boeken die ik aankocht, waren 'The Chimp Paradox' van Prof Steve Peters, en '12 rules for life' van Jordan Peterson, die mij beiden zijn aangeraden door Peter Wellens, co-founder van Chestnote waar ik nog als student gewerkt heb.”

“De moderne boeken zijn voor mij podcasts en interview shows waar ik dan weer wel veel tijd in investeer, hoofdzakelijk in de wagen of tijdens het sporten. Onder meer de EntreLeadership Podcast van Dave Ramsey, alsook deze van Joe Rogan, Tim Ferriss, Tom Bilyeu worden zeer frequent beluisterd.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Qiqo! Ik verafschuw koffie - sorry aan 99.9% van de lezers -, en thee geeft me niet echt dat placebo-effect van een 'energy-boost', hoewel ik sowieso al energie op overschot heb. Ik hoop oprecht dat hun product binnenkort in de winkelrekken ligt!”

“Anderzijds vind ik het wel uber-cool wat ondernemers als Davy Kestens uitspoken. Met Cake heeft hij iets vast waar ik zelf énorm geïnteresseerd in ben - het 'managen' van mijn eigen cijfers. I love to be a control-freak (lacht).”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ik ben zo goed als rechtstreeks van de schoolbanken begonnen met ondernemen, zonder enige financiële ondersteuning.”

“Daarnaast is het starten van mijn eigen co-working/community space -the ENTREPOT op het Hessenplein in Antwerpen- naast mijn bedrijf rond videoproductie en -strategie, een hele prestatie. De trots ligt hem grotendeels in het feit dat alles zelf gefinancierd werd én dat de verbouwingswerken door mezelf en enkele kameraden vakkundig zijn uitgevoerd. Mensen stappen hier vaak vol bewondering binnen. Dat geeft mij een erg fijn gevoel!”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 88.548 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief