Vijf op een rij: een blik in het leven van Peter Wellens

Vijf op een rij: een blik in het leven van Peter Wellens

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Peter Wellens, co-founder & CEO van Chestnote, dat in 2015 het levenslicht zag als B2C start-up met een slow messaging app, maar finaal pivoteerde richting B2B markt. Begin 2019 ging Wellens ook aan de slag als Chief Commercial Officer voor de Brusselse fintech speler.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Het klinkt wellicht als een recept voor chaos, maar ik kan het niet laten om naast mijn drukke professionele leven ook mijn vrije tijd helemaal vol te plannen. Ik kan echt genieten van die variëteit, en dat laadt me op om er nadien terug volop tegenaan te gaan.”

“Ontspannen doe ik bijgevolg met stevige ravot- en training-momenten met mijn hond Remus, filmavonden met mijn vrouw, solitaire avonden in mijn schilderatelier in Antwerpen, en met Dungeons & Dragons-sessies met een vaste groep vrienden die vaak tot in de vroege uurtjes duren. Het leven heeft zoveel moois te bieden, het is aan ons om het te ontdekken.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Boeken, ik koop er meer dan ik ooit kan lezen. Een gezonde verslaving, maak ik mezelf steeds wijs.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Er zijn twee boeken waarvan ik oprecht kan zeggen dat ze mijn leven in positieve zin veranderd hebben, en die ik dus iedereen van harte aanraad: Twelve Rules for Life van Jordan B. Peterson en The Chimp Paradox van Dr. Steve Peters. Het is onmogelijk om deze boeken te lezen zonder blijvende impact op je wereld- en zelfbeeld. Je bent bij deze gewaarschuwd!”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Het zijn uitdagende tijden voor start-ups, en dat maakt het des te spannender om er eentje te tippen. Ondertussen vertoef ik al zes jaar in de Antwerpse start-upscene, dus is het onmogelijk om een favoriet te kiezen.”

“Ik veroorloof me dus om er een tien - van Belgische bodem - op te noemen die in hun sector werk aan het verrichten zijn waar ik enorm hard in geloof: Qiqo, Kadonation, Booksinbelgium, Conversation Starter, Apicbase, Salesflare, Loop Earplugs, Pure by Luce, designer Barbara Standaert en Zapfloor.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

“Ik ben heel trots op de rit die we er met Chestnote hebben opzitten. Gedreven door de visie van co-founder Tom Le Clef hebben we een idee uitgewerkt tot een bedrijf dat 15 man tewerk stelde, gebruikers had in meer dan 20 landen, en ons tot in San Francisco heeft gebracht. We werkten samen met bedrijven als Cirque du Soleil, Vivaldis, Mobile Vikings en Connections. Stuk voor stuk onvergetelijke avonturen.”

“Het is uiteindelijk niet uitgedraaid op het daverend succes waar we met ons team op gehoopt hadden, maar de hele Chestnote-familie heeft op basis van de ervaring in dit traject zinvolle vervolgstappen kunnen zetten.”

Momenteel zijn we met verschillende potentiële overkopers voor onze technologie in gesprek, wat op zich ook een zeer leerrijke ervaring is. Onze investeerders verdienen in dit verhaal een speciale vermelding, want hun onvoorwaardelijke steun en geloof - ook in moeilijke tijden - hebben mij als ondernemer de kracht gegeven om door te zetten.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 88.465 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief