Googlers verklappen waarom ze zo graag bij Google werken

Googlers verklappen waarom ze zo graag bij Google werken

Jobs bij Google zijn enorm populair in de tech-industrie. Naast de fantastische Google-kantoren en mooie voorwaarden zijn er nog tal van redenen waarom Google mensen staan te springen bij bij Google te starten. Op Quora vertellen Googlers waarom ze zelf zo graag bij Google werken:

1. Honden zijn welkom!

Googlers mogen hun huisdier meenemen naar het werk. Volgens een Google-werknemer, die elke dag zijn hond meeneemt naar kantoor, helpt het om je energie op peil te houden én zorgt het ook voor sfeer op het werk. „Mijn hond meebrengen op het werk is niet altijd even makkelijk, maar het zorgt er wel voor dat ik regelmatig een kleine pauze neem om even te gaan wandelen. Goed voor de gezondheid, maar ook goed om even de gedachten op een rijtje te zetten. Bovendien zorgt de hond ervoor dat ik met veel mensen in contact kwam, die ik anders nooit had gesproken,” getuigt een Googler op Quora.

2. Het eten is fantastisch

Googlers, want zo noemen de Google werknemers zichzelf, krijgen gezond en gevarieerd eten, gratis. „Het feit dat we hier eten krijgen spaart ons een pak geld uit, bovendien helpt het ook collega’s beter te leren kennen, omdat je altijd samen gaat lunchen.” 

3. Je collega’s zijn geniaal

Bovendien is Google dé perfecte plaats om geïnspireerd te worden door je collega’s. Je leert er heel veel mensen kennen en bijna iedereen is er brilliant. „Ik heb nog nooit zoveel mensen ontmoet in één jaar die een eigen wikipedia pagina hebben,” klinkt het.

4. Je leeft in de toekomst

Googlers hebben het gevoel dat ze in de toekomst leven omdat ze constant geconfronteerd worden met baanbrekende technologieën die nog niet beschikbaar zijn buiten de Google campussen. Zo rijden er bij Google auto’s rond zonder bestuurder en circuleren er prototypes van de nieuwste smartphones & tablets. Bovendien draagt zo goed als iedereen ook een Google Glass.

5. Google’s 20% regel

Googlers befaamde 20% regel vinden Googlers ook een fantastisch pluspunt. Zo kunnen Google-werknemers 20% van hun tijd investeren in een eigen project waar ze gepassioneerd door zijn én die Google zou kunnen vooruit helpen.

Meer getuigenissen kan je vinden op de Quora-pagina.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 92.364 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief