Telenet Idealabs lanceert nieuwe versie van startup acceleratorprogramma:

"> Telenet Idealabs lanceert nieuwe versie van startup acceleratorprogramma:

Na een succesvolle eerste editie van Telenet Idealabs zijn start-ups Campr, Dot, Intuo en Pith.li klaar om uit te groeien tot volwaardige ondernemingen. Telenet zal voor de volgende editie opnieuw samenwerken met Idealabs om digitaal ondernemerschap te stimuleren in Vlaanderen. Iedereen met een innovatief digitaal idee kan tot 15 augustus inschrijven voor het vernieuwde acceleratorprogramma ‘Telenet Kickstart, powered by Idealabs’.

Telenet Kickstart, powered by Idealabs

Het programma is inhoudelijk ongewijzigd maar krijgt een nieuwe naam: ‘Telenet Kickstart, powered by Idealabs’. Telenet en Idealabs geven hiermee elkaar de ruimte om naast hun gezamenlijk project ook andere start-up incubatieprojecten te ondersteunen. Idealabs levert opnieuw een sterke methodologie en een rijkgevuld programma terwijl Telenet een netwerk voorziet van coaches, mentoren en ondersteuning op technisch en financieel vlak.

Iedereen met een sterk digitaal idee kan zich tot 15 augustus 2015 kandidaat stellen. Telenet en Idealabs zijn op zoek naar teams van minstens 2 personen die gedurende 4 maanden een voltijds programma kunnen doorlopen. ‘Telenet Kickstart’ zoekt digitale oplossingen in drie domeinen:

  • Connected entertainment: Het idee biedt iedereen die geniet van muziek, foto, video of gaming een rijkere beleving . Alleen of samen met familie en vrienden.
  • Connected living: Het idee biedt een oplossing voor uitdagingen in de samenleving. Denk hierbij aan actuele thema’s als tewerkstelling, vergrijzing, zorg, welzijn of ecologie.
  • Connected business: Het idee helpt zelfstandigen en bedrijven om hun business efficiënter te maken of om nieuwe opportuniteiten te ontdekken in de digitale economie.

Begin september selecteert een professionele jury met vertegenwoordigers van Telenet, Idealabs, business partners en start up-experts de sterkste ideeën. De teams worden uitgenodigd voor een pitch. Hieruit worden de acht sterksten geselecteerd om deel te nemen aan ‘Telenet Kickstart’.

Seed Funding van 25.000 euro per team

‘TelenetKickstart’ verloopt in twee opeenvolgende fasen van telkens vier maanden. Acht start-ups doorlopen eerst een acceleratorprogramma (oktober-januari) van idee tot een werkend product. Ze kunnen hun werktenten opslaan in de kantoren van Idealabs, en rekenen op een seed funding van 25.000 euro per team.

Na een pitch-moment voor een professionele jury, worden vier start-ups geselecteerd voor het groeiprogramma (tussen februari-juni) met focus op het verder ontwikkelen en lanceren van het product. Hierbij krijgen ze een converteerbare lening van 50.000 euro per team aangeboden.

Het parcours van Telenet Idealabs

In mei 2014 werd de start-up accelerator Telenet Idealabs opgestart. De missie om innovatie en digitaal ondernemerschap te stimuleren in Vlaanderen was meer dan geslaagd. Telenet Idealabs was de eerste verticale accelerator in de regio en zette de Vlaamse start-up wereld daarmee in een versnelling.

De oproep om deel te nemen leverde in de zomer 2014 meer dan 400 kandidaturen op. In september 2014 startten 10 teams met het acceleratorprogramma. Vier maanden lang kregen ze begeleiding van het Idealabs team en konden ze rekenen op seed funding, technische ondersteuning en een netwerk van mentoren, coaches en experten van Telenet en structurele partners (Deloitte, TICKA Laga, Acerta, These Days en Craftzing).

Dit voorjaar stroomden 5 teams met de sterkste ideeën door naar het groeiprogramma met verdere begeleiding en ondersteuning. Vandaag zijn Campr (gocampr.com), Dot (dotisfun.com), Intuo (intuo.io) en Pith.li (pith.li) klaar om de markt te veroveren met hun innovatieve projecten. Hun parcours werd vastgelegd in de documentaire de #Startuprevolutie.

DE #STARTUPREVOLUTIE | DOCUMENTAIRE from Telenet Idealabs on Vimeo.

Er is een start-up revolutie aan de gang

Ann Caluwaerts, Sr. VP Corporate Affairs & Communication Telenet: “Telenet is een innovatief bedrijf en we willen een breder maatschappelijk veld stimuleren om die innovatie op te pikken. Telenet wil het ondernemerschap in Vlaanderen en België een boost geven en een sterk start-up ecosysteem helpen uitbouwen. De 21ste eeuw is digitaal" 

"Jonge ondernemers kunnen daarin een motor zijn voor economische groei. Maar succes in ondernemen is niet gemakkelijk. Het is een risico om je project te laten slagen. Naast dat sterke eerste idee heb je een flinke rugzak aan kennis en vaardigheden nodig. Daar willen we bij helpen. We willen onze kennis, ons netwerk en onze expertise inzetten om jong ondernemerschap vooruit te duwen,” zegt Caluwaerts.

Nicolas Verellen, co-founder en CEO Idealabs: “Er is een ware start-uprevolutie aan de gang! De Vlaamse media spendeert aandacht aan het jong ondernemersgeweld en grootse start-up communities worden opgezet. Het is onze taak om gemotiveerde entrepreneurs op de best mogelijke manier te begeleiden van idee naar werkend bedrijf.

Dat doen we via onze methodologie waarbij het bouwen en valideren van het product centraal staan. Telenet kickstarts de nieuwe start-ups door hen toegang te geven tot haar klanten, distributie en interne know how.”

Zit je zelf al een tijdje te dromen van een eigen bedrijf en wil je absoluut een digitaal verschil maken? Dan is dit jouw kans, die je zeker moet grijpen!

New Call-to-action

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.566 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief