foto: BBC

Het Antwerpse softwarebedrijf Sentiance heeft Samsung binnengehaald als investeerder. De elektronicagigant pompt maar liefst 4,9 miljoen euro in de start-up. Sentiance gaat de som gebruiken om internationaal te schalen, nieuwe werkkrachten aan te trekken en haar product verder te onwikkelen. 

Hyperpersoonlijk gebruikersprofiel

Sentiance, een jong Antwerps software bedrijf, analyseert door smartphone gegenereerde data als geen ander. Bedoeling van de technologie is dat Sentiance in staat is om een hyperpersoonlijk profiel van de gebruiker te maken, dat ook rekening houdt met de context van het moment. 

Investering van 4,9 miljoen euro

Het Zuid-Koreaanse Samsung pomp in deze kapitaalronde maar liefst 4,9 miljoen euro in de start-up. Vorig jaar haalde Sentiance al 1,7 miljoen euro op bij verschillende Belgische investeerders. Amper 10 maand later is het al de beurt aan de volgende, nog grotere kapitaalronde. 

De investering komt via het Samsung Catalyst Fund, een fonds dat gespecialiseerd is in het zoeken van interessante start-ups om in te investeren. Naast Samsung blijven bestaande aandeelhouders Volta Ventures, Qbic, Nova Participations en Pamica ook actief als aandeelhouder. 

Waarom investeert Samsung?

Wat Samsung precies van plan is met deze investering is nog niet helemaal duidelijk. "Laten we het erop houden dat ze via onze software een intelligente laag op hun platform voor Internet of Things willen leggen", zegt Vanparys aan De Tijd. 

Bovendien is ook nog niet geweten hoe groot de participatie van Samsung in Sentiance precies is. Volgens Vanparys blijft Sentiance echter volledig zelfstandig werken zoals voorheen.

"Nadat ik een interview met een van de topmannen had gelezen over mobiele technologie, wilde ik ze absoluut strikken voor een gesprek over een commerciële samenwerking", zegt Sentiance-CEO Toon Vanparys aan De Tijd.

"Na maanden aandringen heb ik 20 minuten tijd gekregen met een van de topmensen. Die twintig minuten werden uiteindelijk een paar uur. En ze mondden uiteindelijk uit in deze investering."

Sentiance gaat internationaal

Sentiance is van plan om het geld te gebruiken voor de verdere uitbouw van haar team en wil ook internationaal uitbreiden. "We kiezen nu voor groei op de lange termijn. En daar zal dit verse geld goed in van pas komen," zegt Vanparys. 

"Straks zijn we normaal gezien met 26 mensen. Het is de bedoeling om binnen het halfjaar een kantoor te openen in San Francisco. In Azië komt er ook een kantoor, maar daar zijn we nog niet helemaal uit waar dat het beste moet komen," zegt Vanparys aan De Tijd. 

bron: De Tijd
meer info: sentiance.com