Het Belgische doktersafsprakenplatform Doctena heeft concurrent DocBook overgenomen. Hierdoor wordt de start-up Doctena in één klap de grootste in België in de groeiende markt van online medische afspraken. Eind vorig jaar haalde Doctena nog 4,5 miljoen euro op via verschillende investeerders. 

Het team is verdubbeld, werkingsmiddelen verdriedubbeld

Patrick Van de Mosselaer, de founder van DocBook, wordt nu CEO van Doctena België. Door te integreren versterkt Doctena haar positie op de Belgische markt. Het team van DocBook zal het team van Doctena vervoegen.

"Deze overname heeft ons team verdubbeld en onze werkingsmiddelen verdriedubbeld. Hierdoor kunnen we onze ambitie om gezondheidszorg te moderniseren verder realiseren. We willen nog innovatiever uit de hoek komen waardoor we dokters kunnen helpen om efficiënter te werken en kunnen ze meer tijd in het behandelen van patiënten stoppen," zegt Patrick Van de Mosselaer, de nieuwe CEO van Doctena Belgium.

Nood aan digitalisering in gezondheidszorg is hoog 

Ondanks dat de gezondheidszorg nood heeft aan digitale transformatie, lijkt dit slechts traag vooruit te gaan. Volgens de cijfers blijkt echter dat mensen er wel zitten op te wachten. Binnen de vier maanden (december 2015 – maart 2016) noteerde Doctena immers een groei van 72 procent in het aantal online doktersafspraken in België. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 77% van de patiënten graag zijn of haar om medische consultatiemomenten online zou willen beheren. 

Naast België is Doctena ook actief in ondermeer Luxemburg, Nederland én binnekort ook Zwitserland. Founder Patrick Kersten blijft aan het hoofd van Doctena. Meer info: nl.doctena.be

bron: www.siliconluxembourg.lu