Postorderbedrijf Bpost heeft een dienst gelanceerd die het mogelijk maakt voor particulieren om e-commerce pakketten aan huis te bezorgen. Daarvoor doet Bpost een beroep op het deelplatform Bringr. De dienst wordt eerst als test gelanceerd in Antwerpen en omgeving en kan gebruikt worden voor zowel b2c- als c2c-zendingen. 

Voorlopig enkel in regio Antwerpen 

Bringr bevindt zich nog in de testfase. Antwerpse particulieren kunnen zich aanmelden als chauffeur en krijgen een vergoeding per afgeleverd pakket. De verzendkosten voor de opdrachtgever hangen af van het pakketgewicht en de afstand die overbrugd moet worden.

"Het is duurder dan een pakje versturen via het postkantoor, maar goedkoper dan een beroep doen op een expressdienst," aldus bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck tegen Datanews. "De prijszetting is zodanig dat de dienst een aanvulling is op het bestaande aanbod."

Nadenken over de toekomst

"We moeten als bedrijf nadenken over de toekomst’, zegt Bpost-topman Koen van Gerven over het initiatief. Daar horen soms ook proefprojecten bij, die op het eerste gezicht destructief lijken, maar waarmee we de toekomst en de dynamiek van een markt leren te begrijpen. Dat kan nuttig zijn voor het moment waarop de spelregels worden vastgelegd."

Later evalueert Bpost of de dienst ook naar andere regio's komt. De vakbonden VSOA staat er alvast niet voor te springen. "Dit is Uber binnenbrengen in een overheidsbedrijf," klonk het daar.