Parcify, een Antwerps-Limburgse start-up die deel uitmaakt van start it @kbc, levert e-commerce pakjes af aan een persoon en niet langer op een bepaald adres. De start-up doet hiervoor beroep op de GPS-locatie van je smartphone. Hierdoor hoef je nooit wachten op een pakketje. Vandaag kondigt de start-up aan dat Bpost een strategische participatie in het bedrijf heeft genomen. Dankzij de samenwerking worden de groeiambities van Parcify nieuw leven ingeblazen. De start-up kondigde al aan dat ze na Antwerpen, ook naar Brussel zullen komen. Naar verluidt staat Amsterdam daarna op het programma.

Nooit meer wachten op postpakketjes

In 2015 lanceerde de start-up voor het eerst haar dienst via een app. Via je app kan je jouw exacte locatie doorsturen, waardoor je koerier steeds weet waar je ontvanger zich bevindt. Nooit meer wachten op pakjes dus! Hiervoor doet de app een beroep op de geo-locatie functionaliteit die standaard ingebouwd zit in je smartphone. 

Parcify appHoe werkt Parcify? Het proces is samen te vatten in drie stappen:

1. Shop online: Bestel je producten en laat het pakje afleveren op jouw uniek Parcify-adres

2. Laat het pakje leveren waar en wanneer jij wil: Parcify ontvangt je pakje en informeert je onmiddellijk via de app. Jij bent in controle en beslist waar en wanneer we het mogen leveren. Dit tot 60 minuten voor de levering

3. Volg je pakje op de voet: Aan de hand van de gps-locatie van je smartphone komen wij naar jou toe. Chat live met de koerier en volg jouw pakje via de app. Momenteel is Parcify actief in de regio Antwerpen. Eind september zal de dienst ook beschikbaar zijn in Brussel.

Bpost investeert in technologie van Parcify

Intussen blijkt dat de uitvinding van Parcify de interesse van Bpost heeft gewekt. De Nationale postdienst kondigde immers vandaag aan dat het een strategische participatie heeft genomen in het Parcify.

Naast een financiële injectie (nvdr. Parcify & Bpost houden de precieze som liever geheim) treden Bpost CFO Koen Beeckmans & Bpack-topman Kurt Pierloot toe tot de raad van bestuur van Parcify. Dankzij de investering hoopt Parcify haar groeiambities verder te realiseren.

"Dankzij de strategische investering van Bpost halen we bij Parcify naast kapitaal ook kennis en ervaring in huis", zegt Patrick Leysen, Co-Founder & CEO van Parcify aan Bloovi. “Dankzij de samenwerking kunnen we de groei van Parcify verder te ondersteunen. Binnenkort lanceren we onze dienst lanceren in Brussel en binnen enkele maanden zullen we ook in Amsterdam pakjes leveren". 

"De toekomst van logistiek draait om samenwerking tussen verschillende spelers"

Of we nu opgaan in Bpost? "Nee, we blijven eigen koers varen", zegt Leysen. "En ons mooie paarse logo? Dat blijft ook bestaan", knipoogt hij. Uit ons gesprek met Parcify blijkt dat de start-up ook wil inzetten op een logistieke sector waar samenwerking hoogtij viert:

"We geloven dat de toekomst van logistiek draait om samenwerking tussen verschillende spelers. Daarom willen we onze technologie ook aanbieden aan andere logistieke partners. Wij willen dat lokale koeriers pakjes van grote webshops kwaliteitsvol kunnen afleveren dankzij de Parcify technologie.

"We lanceren ons aanbod binnenkort in Brussel", zegt de CEO van Parcify. "In de toekomst willen Parcify zich vooral focussen op het Noorden. Logisch, als je weet dat een van onze bekendste klanten de Nederlandse e-commerce gigant Bol.com is. Daarom hebben we plannen om binnenkort ook in Amsterdam onze diensten te lanceren."

Meer info: www.parcify.com