Over enkele weken is het zover. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden in het acceleratorprogramma van Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Slechts 4 van de 8 start-ups stoten door naar de Growth Fase, die ingaat in februari. Tijd om polshoogte te nemen. Bij Spion Kop en HeyHey Apps bijvoorbeeld, die  respectievelijk met fantasy football en een knotsgekke kattenapp hun kans wagen in het digitale entertainmentlandschap.

Getest: Spion Kop

In Spion Kops fantasy football game kunnen voetbalfans hun ideale virtuele team samenstellen en hun vrienden uitdagen. Op basis van de real-life scores van de gekozen spelers, klimmen de gamers op in de ranking. Strategische gameplay in een sociaal jasje!

Octavian ging op bezoek bij een vriendengroepje van diehard-voetbalfans. Benieuwd of hij van hen ook fantasy football-fans weet te maken.

Aandachtspuntjes?

  • De gebruiksvriendelijkheid moet beter; de flow werd intussen aangepast, want je wil vooral geen ruimte laten voor “wat nu?”-situaties bij de gebruiker
  • Opvallend: de meerderheid van de gebruikers gaat aan de slag op mobile toestellen. We moeten dus zeker zorgen dat dat goed werkt.
  • Sommige vragen rond spelregels blijven steeds terugkeren. Die FAQ’s moeten we dus op een creatieve manier in het spel zien te verwerken.

Getest: Telekitty

Katten, zoek dekking! HeyHey Apps legt met hun Telekitty-app jullie grappigste, schunnigste en meest filosofische gedachten bloot. Met complexe katherkenningssoftware, een database van duizenden hersenspinsels én leuke illustraties van Eva Mouton.

Stefan en Pieter gingen verhaal halen bij blogster Lizzie van LizzieCats. Wordt Telekitty straks een headliner op haar website?

Aandachtspuntjes?

  • Het volume van onze database wordt een uitdaging. We hebben véél inhoud nodig om de app boeiend te houden.
  • De toon voor de formulering van de kattengedachten moet écht op punt staan. Nog wat schrijfwerk aan de winkel, dus.
  • We moeten héél duidelijk maken dat het om een entertainment-app gaat. Kwestie van geen foute verwachtingen te scheppen. "Er is niets wetenschappelijks aan onze gedachtenlezer, he," klinkt het bij HeyHey Apps. 

Welke van de twee apps konden jou het meest overtuigen?