nexxworks, het innovatiebedrijf van Peter Hinssen, Rik Vera, Annick Vandezande en Steven Van Belleghem, wil jongeren van 16 tot 20 jaar inspireren over de mogelijkheden van STEM-opleidingen (science, technology, engineering & mathematics) en het ondernemerschap met een innovatietour naar de meest pionierende bedrijven uit San Francisco.

nexxworks lanceert in de krokusvakantie van 2017 zijn allereerste innovatietour voor jongeren van 16 tot 20 jaar. De Youth Inspiration Tour zal hen een hele week onderdompelen in enkele van de meest vooruitstrevende start-ups en gevestigde bedrijven die San Francisco rijk is. 

Doel: jongeren verder laten denken dan traditionele 9 to 5 werknemersmodus

Bedoeling is om hun ogen te openen voor de mogelijkheden in de markt zodat ze niet blindelings voor een studierichting kiezen en in hun aansluitende carrière verder durven denken dan de traditionele 9 to 5 werknemersmodus.

De Boston Consulting Group voorspelt bijvoorbeeld dat tegen 2025 een vierde van de jobs vervangen worden door software of robots, dus is het geen luxe om jongeren bewust te maken van dergelijke evoluties die een immense impact op hun toekomst zullen hebben.

Langsgaan bij de meest spannende organisaties van het moment 

“Als je meer jongeren geïnteresseerd wil krijgen in een STEM-studierichting, is het veel efficiënter om hen aan den lijve te laten ervaren wat de gevolgen ervan zijn, door langs te gaan bij de meest spannende organisaties van het moment zoals Youtube, SpaceX, Oak Labs en Lily Camera”, meent initiatiefnemer en nexxworks Partner Peter Hinssen.

“Daarnaast willen we hen het potentieel van het ondernemerschap tonen. Kiezen voor een eigen bedrijf wordt hier in België nog steevast als iets ‘uitzonderlijk’ aanzien - voor creatieve durvers - terwijl dat in de VS als een heel gewone carrièrekeuze wordt bekeken. Het zou mooi zijn als onze jonge deelnemers een stuk van die ingesteldheid meekrijgen.”

Meer info: nexxworks.com