foto: Team Parcify

Uit onderzoek blijkt dat Gent dé koploper is wat betreft pakjeslevering in België. Maar er is een groot probleem: ongeveer een kwart van die pakjes staat voor een gesloten deur en wordt gemist. De start-up Parcify heeft daar een oplossing voor gevonden. Het stuurt pakjes naar je huidige locatie op het tijdstip dat voor jou het beste past. Goed nieuws voor de Gentenaars, want na Brussel & Antwerpen lanceert de start-up nu ook in Gent! 

Pakjes versturen naar exacte locatie van ontvanger

Parcify maakt het mogelijk om een pakje te leveren op de exacte plaats waar de ontvanger zich bevindt. De start-up zorgt er dus voor dat je nooit nog een pakje hoeft te missen.

"Online shoppen is de laatste jaren ongelooflijk gemakkelijk geworden op één punt na, de levering," zegt Patrick Leysen, de CEO van Parcify. "Heel wat online shoppers ervaren stress omtrent de aflevering van hun pakje, daarom zijn we Parcify gestart. Parcify laat klanten toe om hun pakjes te krijgen waar en wanneer consumenten dat willen. Zeker tijdens de kerstperiode wil je niet je pakje missen onder de kerstboom,” glimlacht Leysen.

Hieronder kan je zien hoe Parcify precies werkt:

Je kan Parcify gebruiken op alle webshops. Om een pakje te ontvangen op basis van je huidige locatie dien je eenvoudigweg in de check-out proces het adres van parcify door te geven in plaats van je eigen adres. Zodra het pakje afgeleverd is in het Parcify depot kan je tot 60 minuten op voorhand vragen dat Parcify je pakje komt leveren, waar je ook bent.

Gent: Belgisch kampioen in pakjes bestellen

foto: Parcify doet een beroep op fiets-koeriers om pakjes naar op te sturen. De start-up levert elke dag van de week en dat tot middernacht. 

Gent is koploper wat betreft pakjeslevering in België. Het gemiddeld aantal pakjes dat een Gents gezin online bestelt stijgt elk jaar met 15%. Zowat een kwart van de leveringen wordt gemist waardoor er een tweede keer moet worden geleverd.

“We zijn heel blij om te starten in Gent. Daar zullen we onder meer pakjes van Zalando en Bol.com af kunnen leveren in de binnenstad op een groene manier” zegt Patrick Leysen - CEO van Parcify. 

Dat een kwart van de pakjesleveringen voor een gesloten deur staan heeft Parcify aangezet om daar iets aan te veranderen. Vanaf 1 december kunnen (na Brussel en Antwerpen) ook Gentenaars uit postcode 9000 een beroep doen op de diensten van de start-up. Leuk weetje: bpost nam onlangs een participatie in Parcify.