Foto: Karim Slaoui (links) en Adrien Roose (rechts)

Een jaar na het overkop gaan van de Brusselse start-up Take Eat Easy zijn ondernemers Karim Slaoui en Adrien Roose druk bezig aan bouwen van een nieuw ondernemersavontuur. Hun plannen: de elektrische fietsenmarkt door elkaar schudden met COWBOY. Een competitief geprijsde elektrische fiets. Leuk weetje: de fiets viel in de prijzen op Eurobike en kon al rekenen financiële steun (ongeveer 700.000 euro) van verschillende investeerders.

Markt door elkaar schudden met intelligente fiets

COWBOY is een initiatief van de vroegere founders van Take Eat Easy, Karim Slaoui & Adrien Roose. Samen met ondernemer Tanguy Goretti (die ook werkte bij Take It Easy & Menu Next Door) hebben ze plannen om de elektrische fietsenmarkt door elkaar te schudden. “We willen een nieuwe fiets lanceren voor een segment in de markt dat door fabrikanten momenteel wordt genegeerd,” vertelt Slaoui aan Trends.

De COWBOY fiets

De COWBOY wordt immers een 'intelligente fiets'. Zo willen de drie ondernemers tal van slimme software-features inbouwen in de COWBOY. Zo willen ze de fietsen traceerbaar maken via GPS, zal de fiets een notificatie kunnen versturen naar de eigenaar en zal de fiets beschikken over tal van andere technische snufjes. Vandaar ook de naam ‘Cowboy’: ze willen het anders aanpakken dan wat traditionele fietsenbouwers tot hier toe hebben gedaan. Intussen zouden de drie al 700.000 euro aan kapitaal hebben opgehaald bij verschillende investeerders om hun plannen te realiseren.

Goedkoper dan de concurrentie

Het team heeft de voorbije maanden niet stilgezeten. Zo maakten ze een prototype, gingen ze contacten leggen binnen de markt en werden ook producenten van fietsenonderdelen bezocht in China. Het plan is om onderdelen te fabriceren in China, het assemblageproces zou in Europa plaatsvinden. “Gemiddeld kost een elektrische fiets 2.200 euro”, vertelt Karim Slaoui aan Trends. “Wij willen een elektrische fiets veel goedkoper maken.” De COWBOY zou 1.399 euro gaan kosten en zou eerst in België gelanceerd worden. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt.

De drie lanceerden hun prototype net op de internationale fietsbeurs Euro Bike en kaapten daar al meteen een prijs weg. Leuk weetje: de fiets zou enkel online te bestellen zijn en gelanceerd worden in de lente van 2018.

bron: Trends.be/TechCrunch