Het winnende Small Teaser werd zelfs gefeliciteerd door de koning

Het Hasseltse Small Teaser mag zichzelf Start-up van het Jaar noemen. De prijs voor de Beste Scale-up ging dan weer naar Unifly, dat zich specialiseert in drone management software. CitizenLab ging dan weer lopen met de prijs voor Beste Studenten Start-up terwijl het fintechbedrijf Birdee aan de haal ging met de award voor Meest Disruptieve Start-up.

Wat meer lof voor eigen start-ups

Voor de tweede keer op rij zette Startups.be innovatieve start-ups in de bloemetjes. Dat deden ze tijdens de afgelopen Tech Startup Day. Daarmee willen ze Belgische start-ups een duwtje in de rug geven, die het vaak al moeilijk genoeg hebben. Wat meer fierheid voor start-ups van Belgische makelij is namelijk broodnodig volgens de organisatie.

Start-up van het Jaar

Small Teaser kwam dus als Start-up van het Jaar uit de bus. Het is een online magazineplatform waar je je eigen e-magazine op kan ontwikkelen. Ze haalden het met een ruime voorsprong op Prediktiv en Howaboutsales.

Uniflly

Unifly als Beste Scale-up

Het Antwerpse Unifly gooide recent nog hoge ogen met hun funding van vijf miljoen. Toen kwam er zelfs interesse uit Japanse hoek. Geen wonder dat de drone management software-specialist de prijs voor Beste Scale-Up kreeg. Al was de overwinning erg nipt, met maar één procentje voorsprong op Aproplan.

Robo-adviseur en burgerplatform

CitizenLab

CitizenLab ontvangt hun prijs

Ook werd er een studentenstart-up in de kijker gezet, namelijk CitizenLab. Het lijkt hun al een tijdje voor de wind te gaan, want een paar maanden terug kregen ze zelfs internationale erkenning.  CitizenLab is een platform waar burgers mee inspraak krijgen in het beleid van hun stad.

Birdee

Birdee viel in de prijzen met hun robo-adviseur

De meest disruptieve start-up bleek dan weer Birdee te zijn. Dat is een zijtak van het Luikse Gambit. Birdee kan je dan weer het best omschrijven als een robo-adviseur die kleine spaarders helpt om online te beleggen.

De start-ups mochten hun prijzen onvangen van gerennomeerde namen zoals Omar Mohout, Simon Alexandre en Frank Maene. Wij wensen alle start-ups nog veel succes met hun verdere verloop!