Het motiveren en gemotiveerd houden van werknemers is een extreem complexe uitdaging waar leidinggevenden elke dag voor staan. De moeilijkheid is dat er geen eenduidig antwoord bestaat op de vraag hoe je dat nu het beste aanpakt. In deze whitepaper van Douwe Egberts geven twee HR-experts tal van tips die jouw motivatiestrategie als leidinggevende kunnen versterken.

Geen makkelijk vraagstuk

Welke stappen dien je als (HR)-manager te zetten om het risico op een burn-out of bore-out bij je personeel zo laag mogelijk te houden? Helemaal geen gemakkelijk vraagstuk, zeker niet in de wetenschap dat elke mens anders is en zich ook op een andere manier ontwikkelt. Wat bij de ene motiverend werkt, heeft bij iemand anders dan weer totaal geen enkel effect. Er bestaat met andere woorden geen aanpak die op elke werknemer kan worden toegepast.

Durf wel met iedereen het gesprek aan te gaan, ook over persoonlijke onderwerpen, en bied je medewerkers vooral ook een luisterend oor. Zo toon je betrokkenheid en weet  je meteen ook wat er leeft bij je mensen.

Deze en nog veel andere tips van twee ervaringsdeskundigen, elk vanuit hun eigen ervaringen, kan je ontdekken in de whitepaper van Douwe Egberts. Die kan je hier gratis downloaden.

New Call-to-action