Vlaanderen is terug een start-up incubator rijker. Deze keer is Antwerpen aan de beurt. De incubator, die de naam Darwin kreeg, heeft intussen officieel de deuren geopend. In het gloednieuwe gebouw kunnen pre-starters, starters en spin-offs terecht die actief zijn in IT, life en environmental sciences.

Modulaire kantoor- en laboruimte

Ze beschikken er over flexplekken of modulaire kantoor- en laboruimte, krijgen administratieve ondersteuning en doen beroep op de kennis en expertise van UAntwerpen en een netwerk van specialisten.

15 bedrijven actief op het Wetenschapspark

Eén van de 15 bedrijven op de campus van het Wetenschapspark is BioOrg. Dat ontwikkelt industriële reinigingsproducten op basis van micro-organismen. Darwin is trouwens de eerste biospace van het land, volledig gereinigd met micro-organismen. Multiplicom is dan weer een goed voorbeeld van hoe een kleine spin-off van UAntwerpen op korte tijd kan uitgroeien tot een succesvol bedrijf. Het zorgt voor belangrijke wetenschappelijke vooruitgang met de ontwikkeling van kits voor de vroegtijdige opsporing van ziektes zoals borstkanker en hartfalen.

Met incubator Darwin komen daar nu nog meer bedrijven bij, zoals NSX, een spin-off van UAntwerpen. NSX ontwerpt en ontwikkelt dynamische en modulaire informatiesystemen. Ook Tri-vizor werkt in Darwin. Zij zorgen voor efficiëntere en duurzamere logistieke oplossingen.

Kant-en-klare startplek met expertisenetwerk

Incubator Darwin bestaat uit 1.500m² aan flexibele, bemeubelde kantoor- en laboruimtes en 900m² aan gemeenschappelijke faciliteiten zoals een lunchcorner, vergaderruimtes en een auditorium. Starters kunnen daar terecht aan een marktconforme prijs en met flexibele contracten.

Maar wat Darwin speciaal maakt, is dat jonge ondernemers er beroep kunnen doen op een netwerk van specialisten rond thema's als fiscaliteit, subsidies, wetgeving, IP en HR. Hierdoor kunnen ze zich volledig op hun core business richten, en optimaal groeien en evolueren. 

Meer info: www.wetenschapsparkantwerpen.be