The Birdhouse maakte bekend welke start-ups en scale-ups mogen deelnemen aan het acceleratorprogramma. In totaal zullen 15 start-ups en scale-ups zich onder de vleugels van The Birdhouse nesten. Ook het team van mentoren kende een heuse upgrade. Heel wat nieuwe namen zullen het mentorteam vervoegen. 

Na  een intensieve selectieperiode zijn de start-ups bekend die worden opgenomen in het 6 maand durende acceleratorprogramma van The Birdhouse. De dertig mentoren, waaronder Conny Vandendriessche, Harry Demey, Michiel Vanderheyden en Erik Verdeyen, selecteerden 15 start-ups en scale-ups uit ruim 344 inzendingen.

Groeibedrijven in Antwerpen en Gent

De 15 uitverkoren start-ups en scale-ups zullen worden verspreid over Gent en Antwerpen, de nieuwe locatie van The Birdhouse. In Gent nemen op 9 januari nemen de volgende ondernemingen hun intrek: Luggage Butler, Washcot, Wonky, AcademicLabs, Friends and Fools, Kayzr/BeSports, Sparble, LumiGen en Draw. De Antwerpse vestiging wordt binnenkort de uitvalsbasis van World of Waw, iFLUXsampling, Slickapps/Cheers, PixelBrave, Hublio en Alma.Care.

Event The Birdhouse

“Het was zeker geen makkelijke keuze”, bevestigt The Birdhouse CEO Jan-Willem Callebaut. “De kwaliteit van de gekozen groeibedrijven ligt zeer hoog, dus we mogen spreken van een geslaagde applicatieronde. Van de 344 bedrijven die zich inschreven, had 34 procent al een afgewerkt product en had 10 procent al een investeerder.” Volgens de medeoprichter zoekt The Birdhouse technologiebedrijven met een product dat afgewerkt genoeg is of al “proof of concept” heeft om mee naar de markt te trekken. De bedoeling is hen in zes maanden te helpen met de eerste betalende klanten te zoeken, structuur in het bedrijf aan te brengen en investeringen op te halen.

Nieuw bloed tussen de mentoren

Bijna alle bedrijven die zich kandidaat stelden, gaven aan het meeste nood te hebben aan mentorship door ervaren ondernemers. Iets waar The Birdhouse sterk op inzet volgens Callebaut.

 Daarom werd er ook een reeks nieuwe mentoren in huis gehaald. Namen zoals Erwin Jansen, Christophe Degrez, Dirk Dewulf, Hilde Peerlings, Nicole Berx, Wilfried Van Assche, Philip Timmermans, Jelle Van De Velde en Cédric Bouckaert vervoegen binnenkort het reeds rijke netwerk van doorgewinterde ondernemers die hun expertise met de bedrijfjes zullen delen. “Net zoals bij de vorige ronde, wordt er per onderneming een stuk of drie mentoren toegekend”, stelt Callebaut. “Zij zullen tijdens het acceleratorprogramma de start-ups en scale-ups begeleiden in hun intensieve groeikuur.”

Wij wensen alle start-ups en scale-ups van The Birdhouse alvast veel succes!