Heel wat bedrijven hebben de afgelopen jaren een eerste ervaring met cloud computing achter de rug. Voor sommigen is die minder positief dan gehoopt. Ze dachten dat de cloud alles zou oplossen en vereenvoudigen, en dat hun day-to-day problemen zouden smelten als sneeuw voor de zon. Maar de realiteit is anders...

Belangrijk om op softwarevlak up to date te blijven

IT wordt steeds een belangrijkere spilfiguur in organisaties. Het bepaalt mede het succes en concurrentievermogen van een bedrijf. Het is dan ook van belang steeds mee te evolueren met de nieuwste trends op niveau van infrastructuur en software oplossingen om on top of the game te blijven.

Voor KMO’s is dat een grote uitdaging. Nieuwe technologieën gaan meestal gepaard met grote financiële investeringen en een groeiende vraag naar nieuwe competenties in de IT afdeling. De cloud kan een oplossing bieden om flexibiliteit te bieden aan bedrijven. Daarom is de juiste strategie wel cruciaal. 

De cloud is complexer dan je denkt 

Achter de cloud schuilt immers een complexe dienstverlening. Een dienstverlening die snel evolueert en in de toekomst almaar crucialer zal worden. Maar waar moet je nu precies op letten bij de keuze van een cloud solution? En waarom is het zo belangrijk de verschillen in service en service levels tussen de providers te kennen? 

Volgens EASI zullen deze trends de cloud voorgoed veranderen:

  • Kiezen voor een cloudoplossing is een heus project, dat minutieus moet voorbereid worden. Kiezen voor de juiste cloud-partner wordt belangirjker dan ook. 
  • De locatie van data wordt minder belangrijk. Ze speelt wel nog een psychologische rol, maar voor bedrijven is het geen reële behoefte meer te weten waar hun data zich bevinden. 
  • Bedrijven werken al lang niet meer van negen tot vijf. Daarom is 24/7 support bieden ook cruciaal voor clouddiensten.

Onderstaande whitepaper van EASI vertelt hoe de cloud zal evolueren en geeft je een antwoord op bovenstaande vragen. Benieuwd? Hier kan je de whitepaper gratis downloaden. 

Download whitepaper