Wil je jouw kmo laten groeien? Dan is het aanwerven van een eerste medewerker een logische volgende stap. Maar hoe pak je dat best aan, als je daar totaal geen ervaring mee hebt? In dit gratis e-book van Attentia leer je in eenvoudige 10 stappen hoe je je als werkgever kan voorbereiden op een vlotte eerste samenwerking, te beginnen met de zoektocht op de arbeidsmarkt tot en met het faciliteren van een perfecte work-life balance voor je eerste werknemer.

De juiste wapens in de war for talent

Je allereerste werknemer vinden blijkt de meeste bedrijven een hele uitdaging. Niet alleen omdat je daar als werkgever nooit eerder mee te maken kreeg, maar ook omdat de war for talent vereist dat je de nodige creativiteit aan de dag legt in je manier van rekruteren. Extra vakantiedagen aanbieden, zijn zeker een extra wapen.

Eenmaal je de ideale werknemer hebt gevonden en die bereid is bij jou in dienst te treden, moeten er heel wat zaken afgehandeld worden. Onder andere het loonpakket, maar ook tal van wettelijke verplichtingen waarbij de nodige administratieve rompslomp bij komt kijken.

Best practices

Minstens even belangrijk is een goed onboarding van je eerste werknemer zodat die snel kan bewijzen welke meerwaarde hij of zij biedt voor je bedrijf. Het faciliteren van een goede work-life balance zal de motivatie van je nieuwe werkkracht alleen maar een extra boost geven.

In 10 stappen, geïllustreerd met een aantal best practices, kom je te weten waar je allemaal rekening moet mee houden opdat je eerste aanwerving op rolletjes zou lopen.

Wil je ook ontdekken hoe je je eerste gedroomde werknemer aanwerft? Download dan zeker gratis het ebook van Attentia.