Groeien: dat is het werkwoord dat de filosofie van Paddle in één klap omschrijft, letterlijk en figuurlijk. Want om te kunnen blijven groeien in de toekomst, heeft het Paddle-team de afgelopen maanden serieus gewerkt. Het resultaat is een nieuw CMS Platform dat het nog makkelijker maakt om je website te beheren. “We zijn ervan overtuigd dat we hiermee onze klant nog beter van dienst kunnen zijn”, zegt CEO Wouter Rummens.

Paddle is geen pure webbouwer. Het bedrijf werkt met een centraal CMS platform. Dat betekent dat elke nieuwe ontwikkeling of verbetering aan die centrale ‘Paddle Store’ wordt toegevoegd. Alle klanten kunnen dus genieten van dezelfde modules. Zo blijft het Paddle CMS platform continu groeien, en dat maakt het net uniek. Een website kan op die manier dus ook snel opgezet worden, want heel veel modules — van een mediatheek tot een cookie-melding of api — zijn al beschikbaar in het CMS platform.

Klanten kunnen met één klik een module op hun website activeren. “Dat in tegenstelling tot veel web development agencies die voor elke klant elke functionaliteit opnieuw ontwikkelen”, aldus Rummens. “Met Paddle kan het dus allemaal sneller en goedkoper”, vult marketing manager Mauro Vanderstraeten aan.

Blanco blad

Paddle is gebouwd in Drupal, een CMS dat bekend staat om zijn open source community. Dat betekent dat ontwikkelaars van over de hele wereld er mee voor zorgen dat het content management systeem wordt voorzien van verbeteringen, uitbreidingen of compleet nieuwe modules. “Wij passen diezelfde filosofie ook toe bij Paddle door alle ontwikkelingen centraal aan ons platform toe te voegen. Die zijn dan meteen beschikbaar voor elke klant”, vertelt Rummens.

Eerder deze maand werd Drupal 9 gelanceerd. Omdat de ondersteuning van Drupal 7 en 8 in november 2021 stopt, zal iedereen met een website in die versies dus moeten migreren naar de nieuwe Drupal 9 versie. “Als platform dat websites bouwt gebaseerd op Drupal, passen wij ons dus ook aan aan de laatste nieuwe versie”, vertelt Rummens.

Doordat Paddle continu in contact staat met de redactieteams die met het CMS dagelijks aan de slag gaan, weten ze perfect wat de wensen en behoeften zijn. Daarom heeft Paddle zijn eigen platform onder de loep genomen en geanalyseerd wat goed was en wat nog beter kon. Samen met de input van onze klanten zijn we naar de tekentafel getrokken en zijn we vanaf nul begonnen. “De goede dingen hebben we uiteraard meegenomen, de rest hebben we van het canvas gegooid. Af en toe moet je opnieuw durven beginnen om te verbeteren”, zegt de CEO.

Safety first

Frequente updates maken zowel Drupal 9 als het nieuwe Paddle CMS erg betrouwbaar en veilig, en dat is belangrijk voor de vele klanten van Paddle. “We bouwen websites voor scholen, gemeenten, de Vlaamse overheid, overheidsgerelateerde organisaties en de non-profit sector. Die instellingen gaan vaak om met persoonlijke gegevens van burgers, ook via hun websites. Het is dus belangrijk dat hun website gebouwd is op een veilig systeem. Niet alleen vandaag maar ook morgen en in de toekomst”, legt Rummens uit.

Met maandelijkse updates voor al onze klanten houden we de ruggengraat van alle websites altijd up-to-date

Safety first, dus. Want een verouderde site is vaak een makkelijke prooi voor hackers. “Ze weten dat de kans groot is dat die veiligheidsrisico’s meebrengen, terwijl websites die steeds voorzien zijn van de nodige updates beter beschermd zijn tegen het hacken”, zegt Rummens. “Met maandelijkse updates voor al onze klanten houden we de ruggengraat van alle websites altijd up-to-date.” Door nu al een nieuw Paddle CMS te hebben in het splinternieuwe Drupal 9 zorgt de webbouwer ervoor dat klanten hun site op tijd kunnen migreren en dus ook voor vele jaren gerust kunnen zijn.

Enkele stappen verder

Paddle wil blijven groeien, samen met die bijna 500 klanten. Daarom was het voor het team zo belangrijk om in te zetten op nog meer gebruiksgemak. “Voor ons vertrekt elke verbetering, elk update, vanuit dat standpunt”, legt Vanderstraeten uit. Met het nieuwe CMS is Paddle dus nog enkele stappen verder gegaan. “Nog gebruiksvriendelijker, nog meer configureerbare modules en automatische technische- en veiligheidsupdates zonder dat de gebruiker daar een impact van ondervindt”, zegt Rummens.

Wouter Rummens - CEO van Paddle

De migratie van websites van oudere Drupalversies naar het ultranieuwe Drupal 9 kan volgens Paddle erg vlot gebeuren. “Het is afhankelijk van de noden van de klant uiteraard, maar die overgang zal heel vloeiend verlopen.”

Drupal 9 en het nieuwe Paddle CMS zullen naar de toekomst toe ook meer mogelijkheden bieden dan Drupal 7 of 8. “We zullen meer kunnen geven aan onze klanten en tegelijk zullen ze zich geen zorgen moeten maken over de technische kant en de veiligheid van het websitebeheer”, klinkt het bij Rummens en Vanderstraeten. “Dat is samen groeien, iets wat we bij Paddle hoog in het vaandel dragen.”


Wil jij als non-profit- of overheidsgerelateerde organisatie ook een veilige en toegankelijke website, die je zonder technische kennis makkelijk zelf kan aanpassen? Bekijk hier de mogelijkheden van het Paddle CMS platform.