De passie voor haar vak straalt door in elke zin die vlot van haar tong rolt. Met haar video agency La Fleur Rouge maakt Annelies Blomme vlotte bedrijfsvideo’s met een hoek af. Speels, altijd to the point en doorweven met de bedrijfsidentiteit. “Bedrijfsvideo’s zijn nog te vaak een saaie bedoening, terwijl je er zoveel leuks mee kan doen als je er met een creatieve bril naar kijkt.”

Blomme is journalist van opleiding. Ze is haar carrière gestart bij Radio 2, heeft coryfeeën Jan Becaus en Martine Tanghe nog geassisteerd als redactie-assistente tijdens haar studies Internationale Politiek, en was tien jaar lifestylereporter voor Tendens. Ze combineerde haar VRT-werk jaren met videoreportages voor het tv-programma. “Om 5u30 zat ik in Gent reportages te maken voor Radio 2, om 13u was ik alweer op de baan voor mijn lifestyleprogramma. Ik was jong en had nog geen kinderen”, verklaart ze die eindeloze energie al lachend.

Maar één La Fleur Rouge

Ondertussen is ze 36 en heeft ze twee zoontjes, maar die energie blijkt onverminderd. In 2019 heeft Blomme La Fleur Rouge opgestart en sindsdien maakt ze met veel goesting bedrijfsvideo’s, presenteert ze op events en coacht ze ondernemers met mediatraining. Een hele boterham, wel een die ze goed kan behappen. Niet in het minst omdat ze keihard vasthoudt aan de identiteit van haar bedrijf.

Ik maak geen video’s waar ik zelf niet achtersta. De inhoud en de aanpak moeten passen bij La Fleur Rouge”, zegt ze. “Een bureau of een magazijn ziet er in zowat elk bedrijf hetzelfde uit. Het boeiendste is om het échte veldwerkt te zien, hoe dingen worden gemaakt. Wij dagen marketingmensen en bedrijfsleiders dan ook uit om op een andere manier naar hun bedrijf te kijken en die orginaliteit uit te stralen.”

Je moet een klik hebben met het videobedrijf dat jouw DNA tastbaar maakt

De bedrijfsgeschiedenis aframmelen, daar past Annelies Blomme liever voor. Ze zoekt naar het unieke, de originele kwinkslag. “Het kan best dat iemand zich daar niet in kan vinden. Je moet wel een klik hebben met het videobedrijf dat jouw DNA tastbaar maakt. Vergelijk het met een geboortekaart laten maken of een schilderij. Je moet de connectie voelen”, lacht ze, om er ook nog duidelijk aan toe te voegen: “Maar er is wel maar één La Fleur Rouge. Ik heb mijn eigen aanpak, mijn waarden en mijn visie. Als mensen daarvoor kiezen, dan kunnen we samen mooie video’s maken.”

Connectie maken en voelen

Voor elk project hanteert Blomme dezelfde vier pijlers: “In de eerste plaats moet de video menselijk zijn. We werken zowel met kmo’s als internationale spelers, maar voor elk van die bedrijven moet gelden dat hun video menselijk en dus toegankelijk is. Gecompliceerde high-end video’s lijken een goed idee, maar die creëren vooral veel afstand. Je moet als bedrijf net dichter bij de medewerkers, klanten en leveranciers gaan staan, niet verder weg”, vertelt Blomme. “Ik ga samen met mijn team er ook alles aan doen om de juiste oplossing binnen de juiste context te vinden.”

Een bedrijfsvideo is een investering, we willen bij La Fleur Rouge dan ook dat die investering voor onze klanten echt rendeert door hem breed te kunnen inzetten

En dan is er nog meetbaarheid. “Want meten is weten. We leveren niet zomaar een video af en that’s it. Nee, we helpen bedrijven die juist inzetten en meten hoe goed die video het doet”, klinkt het. Maakbaarheid is onze 3de pijler. “We maken verschillende versies van een video, zowel qua inhoud als technische uitvoering. Dat wil zeggen dat we de video aanpassen aan het publiek. Als je nieuwe werknemers zoekt, dan zorgen we er voor dat we een specifieke insteek van de video hebben. Als je investeerders wil bereiken of nieuwe klanten, dan maken we daar een andere versie voor.”

“Een bedrijfsvideo om op een groot scherm te tonen, een social media campagne of een productfilm: we gaan heel ver in wat we uiteindelijk meegeven aan klanten. Het is een investering, we willen bij La Fleur Rouge dan ook dat die investering voor onze klanten echt rendeert door hem breed te kunnen inzetten.”

Last but not least: motiveren is de vierde pijler. “Ik neem graag de trekkersrol op mij”, zegt Blomme. “Ik motiveer mensen en vind het leuk om ze mee achter mijn idee te scharen, hen te overtuigen van een creatieve insteek en te laten inzien wat ik ook zie. Zalig, als mensen mee enthousiast worden en zich er goed bij voelen!”

Trots tonen

Met haar aanstekelijk optimisme is het geen wonder dat Blomme vlot mensen meekrijgt in haar verhaal. Ze draait er haar hand ook niet voor om om een stel werfschoenen aan te trekken en door de modder te ploeteren om met de bedrijfsmedewerkers te gaan praten. Een aanpak die haar klanten zeker appreciëren.

“Luisteren is belangrijk voor een goeie bedrijfsvideo”, meent ze. “Van de poetsdame tot de CEO: ik praat met iedereen, ik luister naar iedereen. Want allemaal zijn ze een deel van de identiteit van een bedrijf, en allemaal doen ze ertoe. Tegen iedereen die ik interview, zeg ik: doe alsof we op café zitten. Dan krijg je de meest spontane, menselijke reacties. En net dat moet je naar boven kunnen halen. Daar zit de kracht van een goeie bedrijfsvideo of een testimonial.”

Luisteren is belangrijk voor een goeie bedrijfsvideo

Een bedrijf dat de tijd neemt om een sterke video te laten maken, zal er wel de vruchten van plukken, weet Blomme. “Je zorgt ervoor dat mensen zich verbonden voelen met jouw identiteit. Je zorgt voor connectie. En dat is niet te onderschatten, zeker in tijden van corona. Nu alles vooral op afstand moet gebeuren en je mensen moeilijker te pakken krijgt dan wanneer ze naar je winkel kunnen komen, is het cruciaal om hen toch nog te kunnen bereiken en te prikkelen met je verhaal. Een goeie video toont ook trots. En trots is een mooie waarde om te hebben en te delen.”


Ook een bloeiende bedrijfsvideo over en voor jouw zaak? La Fleur Rouge maakt video’s waarmee je opvalt.