Waarom zou je eigenlijk nog lineair TV-kijken?

Waarom zou je eigenlijk nog lineair TV-kijken?

[adv.] Het is klokslag 19 uur: alle zetels in de woonkamer gericht naar hetzelfde punt. De hele familie verzamelt er eenmaal per week en er heerst een gespannen stilte. Iedereen wacht gefascineerd tot de eerste lichtflitsen uit de beeldbuis tevoorschijn komen. Herken je het scenario? Inderdaad, dit was Tv-kijken tot over enkele jaren. Tijden veranderen, en hoe!

Lineair kijken?

Tv-kijken kan je tegenwoordig op heel veel verschillende manieren doen. In de woonkamer, keuken of slaapkamer, live of uitgesteld, op Tv of op een mobiel toestel. De mogelijkheden zijn legio. De Vlaming is al lang niet meer uitsluitend verknocht aan zijn beeldbuis die een centrale plaats in de woonkamer innam.

En dan was er bhaalu! Bhaalu helpt alle ergernissen van het klassieke tv-kijken op te lossen. Een programma gemist of vergeten inplannen? Relax: met bhaalu heb je altijd alles opgenomen.

bhaalu, wat is dat?

Bhaalu is een moderne videorecorder waarmee je continu alles opneemt van je bestaande Tv-abonnement. Wanneer je begint, geef je eenmaal aan over welk Tv-abonnement je beschikt en welke zenders je daarvan wil opnemen. Nadien hoef je nooit meer iets in te plannen. Op die manier haal je meer uit je Tv-abonnement en ontdek je steeds nieuwe inhoud, ongeacht plaats of tijdstip.

Wat heb je nodig?

Net zoals met de 'oude' videorecorder, heb je dus nog steeds een geldig Tv-abonnement nodig om opnames te kunnen maken en te bekijken via bhaalu. Op dat vlak kan je beide producten wel vergelijken maar daar houdt de vergelijking zo goed als op.

Zo ben je met bhaalu niet gebonden aan een bepaalde opnamecapaciteit, kan je ook onderweg kijken of in het buitenland, hoef je geen opnames in te plannen, etc...

Enkele minuten na de start van de uitzending op Tv, kan je je programma zelf al beginnen bekijken. We spreken hier van “bijna live” televisie, het blijven opnames natuurlijk. Die worden via het internet naar jou gestuurd: een goede internetverbinding heb je dus ook steeds nodig.

Zo zie je maar dat bhaalu meer is dan een gewone videorecorder: het is een videorecorder die communiceert met ‘de cloud’. Nog meer, het is zelf een collaboratieve videorecorder (CVR). Dat is een nieuw type tv-consumentenproduct waarbij een gemeenschap gebruikers of leden zich groepeert om samen het gebruik (en kosten) van de opname-infrastructuur te delen. Daarbij delen ze hun persoonlijke kijkrechten niet en beschikt iedereen over een eigen private kopie in de cloud.

Hoe kan je bhaalu verkrijgen?

Om bhaalu te kunnen gebruiken heb je één van de bhaalu producten en een lidmaatschap nodig. Zo heb je de keuze tussen een bhaalu Box, de bhaalu Stick of bhaalu Mobiel. De keuze van het product, bepaalt op welke manier je je opnames kan bekijken.

Met de bhaalu Box kan je je opnames tot 90 dagen bijhouden. Het volledige seizoen van een serie bewaar je ook tot 90 dagen na de laatste aflevering. De bhaalu Box wordt trouwens standaard met bhaalu Mobiel geleverd.

Met de bhaalu Stick en bhaalu Mobiel kan je dan weer alles tot 28 dagen na uitzending bijhouden. De bhaalu Stick is net zoals de Box bedoeld voor gebruik op het grote scherm, je televisie dus (via hdmi). Met bhaalu Mobiel kijk je niet op Tv maar op een mobiel toestel zoals Pc, Mac, smartphone of tablet.

Naast een bhaalu product heb je ook nog een bhaalu-lidmaatschap. Dat kost maandelijks €5,00 en dient onder meer om de gemeenschappelijke opname-infrastructuur te bekostigen. Zo kan iedereen tegen een minimale bijdrage genieten van de schaalvoordelen en van bhaalu natuurlijk! Met deze €5,00/maand kan je je opnames gelijktijdig bekijken op een Tv (via bhaalu Box of Stick) en op een mobiel apparaat (via bhaalu Mobiel).

Bhaalu biedt nu een 14 dagen gratis proefperiode aan. Door te registreren op de website kan je bhaalu Mobiel 14 dagen gratis uitproberen. In het filmpje hieronder wordt duidelijk wat bhaalu voor jou kan betekenen:
 

bhaalu: Het nieuwe tv kijken from Right Brain Interface on Vimeo.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.194 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief