Antwerpse start-up crowdbeamer haalt 1,25 miljoen euro op

Antwerpse start-up crowdbeamer haalt 1,25 miljoen euro op

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Crowdbeamer

foto: Hans Romaen en Peter Ryckaert van crowdbeamer

De Antwerpse start-up crowdbeamer heeft, op minder dan een jaar tijd na de oprichting, meer dan 1 miljoen euro opgehaald met hun presentatiesysteem.  Na enthousiaste reacties op de Belgische markt lopen nu ook de Verenigde Staten warm voor de ‘big data’ mogelijkheden van ‘crowdbeamer’.

Presentator kan beelden naar het publiek 'beamen'

In februari van dit jaar lanceerden Peter Ryckaert en Hans Romaen crowdbeamer, een concept dat de presentator toe laat om beelden en presentaties onmiddellijk naar het publiek te verspreiden. Het publiek kan via de eigen smartphone, laptop of tablet deze beelden capteren, er meteen op noteren en de gewenste info opslaan. Het systeem werkt overal, ook daar waar geen internet is. Het systeem is universeel inzetbaar. In onderstaande video zie je hoe het precies werkt:

crowdbeamer - how it works... from crowdbeamer on Vimeo.

“De markt reageerde meteen positief op ons concept dat door geen enkel ander systeem aangeboden wordt” vertelt Hans Romaen. “crowdbeamer is universeel inzetbaar; het is een doordachte combinatie van cloud, device en applicatie.  De mogelijkheid om crowdbeamer te gebruiken zowel tijdens klassieke meetings in vergaderzalen, tijdens verkoopgesprekken maar ook in open lucht, op bouwwerven, op bus of trein of in hotellobby’s is een grote doorbraak.”

Het is de combinatie van dit concept en de ervaring van beide oprichters die ertoe geleid heeft dat - negen maanden na de officiële lancering - crowdbeamer 1,25 miljoen euro heeft opgehaald bij Belgische investeerders.

Volgende investeringsronde nu al in de maak

Dankzij de samenwerking met onder meer Flanders Investment & Trade werden ondertussen ook de eerste stappen op de Amerikaanse markt gezet.  Crowdbeamer werd voor het eerst voorgesteld tijdens de GPU Technology Conference in San Francisco en vorige maand nog nam crowdbeamer deel aan TechCrunch in San Francisco. 

“De reacties in de States bevestigen telkens opnieuw ons wereldwijde potentieel. Amerikaanse bedrijven vinden ook de mogelijkheden met betrekking tot data analytics bijzonder interessant” vertelt Peter Ryckaert. “Het feit dat - in een volgende fase - sprekers ook inzicht kunnen verkrijgen in de manier waarop het publiek reageert op hun informatie, is een kostbaar voordeel voor bedrijven die veel informatie delen.”

Momenteel is reeds gestart met een volgende kapitaalronde. “We kijken vol vertrouwen naar de toekomst.  De Europese Unie heeft ons in het kader van Horizon 2020 - het EU programma rond research & innovatie - bekroond met een Seal of Excellence” besluiten de oprichters. “In 2017 zullen presentaties op heel andere manier gegeven worden.”

Meer info: crowdbeamer.com

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Crowdbeamer

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.832 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief