Dit nieuwe Gentse video marketing agency wil de Robin Hood van video worden

Dit nieuwe Gentse video marketing agency wil de Robin Hood van video worden

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Landing Videos

Gent is een nieuw video marketing agentschap rijker. Maar Landing Videos zal, als we oprichter en CEO David Vandenbossche mogen geloven, niet de zoveelste in het rijtje zijn. Hoe dit agency het verschil maakt tegenover andere bedrijven? En met welke torenhoge ambities het aan de weg naar succes timmert? Bloovi ging op bezoek en had een boeiend gesprek met de founding CEO himself.

Video als driver voor groei

David Vandenbossche maakte op een organische manier kennis met de wereld van video. “Doorheen mijn studentenperiode en bij de start van mijn carrière hield ik me vaak bezig met content websites”, blikt de twintiger terug. “Een van mijn projecten was een soort van review website over elektrische skateboards. Mijn verdienmodel was een affiliate programma met Amazon. Het viel me op dat er op dat moment geen YouTube video’s waren die handelden over dat onderwerp. Dus begon ik video’s te maken over elektrische skateboards.”

Opvallend was dat de omzet van elk van Vandenbossches projecten fors steeg zodra hij begon in te zetten op video. “Het bleek telkens mijn voornaamste driver voor groei”, gaat hij verder. “Tegenwoordig kan je je haast niet meer voorstellen hoeveel mensen er video’s op YouTube bekijken.”

"Onze ervaring toont zwart op wit dat video een enorme groei kan teweegbrengen"

Na enkele jaren te hebben geëxperimenteerd met het medium, leerde de ondernemer het klappen van de zweep kennen. Met het nog geen jaar oude Landing Videos wil hij klanten vooral verder helpen als videomarketing productiehuis. “We hopen bedrijven zwart op wit te kunnen tonen hoe video ook hén kan ondersteunen in snelle en duurzame groei”, geeft hij prijs. “Concreet hebben we alle capaciteiten in huis om verschillende soorten videocontent te produceren. Vandaag is er een lichte focus op animatievideo, omdat er daar veel vraag naar is. Telkens gaan we na hoe de door ons geoptimaliseerde video’s passen binnen de marketingstrategie van het bedrijf in kwestie. En dan zorgen we ervoor dat de video’s op efficiënte wijze het beoogde publiek bereiken.”

Robin Hood van Videomarketing

Voor Landing Videos in het leven werd geroepen, hielden de founders heel wat gesprekken. Daaruit kwam één pijnpunt steeds weer naar boven drijven: videomarketing zou een bom geld kosten. “En dat klopt niet”, meent Vandenbossche. “Natuurlijk moet je er wel een bepaald budget voor voorzien, maar het hoeft geen helse investering te betekenen. We willen niet enkel samenwerken met grote bedrijven, maar vooral de kmo-markt en start-ups bedienen. Daarom gaan we ook voor een eerlijke prijszetting. We noemen ons hier intern wel eens de ‘Robin Hood van de videomarketing’. We leveren een gerichte videomarketingaanpak af die niet enkel voor de superrijken toegankelijk is.”

"Een veelvoorkomend misverstand is de overtuiging dat videomarketing voor elk bedrijf werkt"

Een ander misverstand is dat videomarketing amper rendeert. “Maar eens we resultaat opleveren, kunnen we gelukkig tonen dat de verkoop die voortkomt uit de video de kost van de productie dekt”, stelt Vandenbossche. “Toch zijn we daar wel voorzichtig in: we beseffen dat videomarketing niet voor élk bedrijf werkt. Je mag niet verwachten dat je een explainer video van 60 seconden laat maken, online gooit en vervolgens torenhoge omzetten realiseert. Ik probeer bij klanten het bewustzijn te creëren dat online marketing en advertenties ook nodig zijn.”

"Storytelling en consistentie zijn ontzettend belangrijk in videomarketing"

Verder verduidelijkt Vandenbossche dat videomarketing steeds kadert binnen een grote strategie, en zelden een eenmalig gebeuren is. “Storytelling en consistentie zijn belangrijk, dus raad ik alle bedrijven aan om op voorhand vast te leggen wat ze willen bereiken en welk verhaal ze willen brengen. Anders ga je lukraak video’s laten maken en publiceren op je website in de hoop dat iemand ze te zien krijgt. Daarom maken wij met Landing Videos in het begin van elke samenwerking een video roadmap. We nemen onze tijd om met bedrijven samen te zitten en te beslissen over welke video ze best gebruiken doorheen hun marketingfunnel.”

Lean bedrijf klaar voor the next level

 

Het Gentse videobedrijf is net geen jaar bezig, maar heeft toch al een paar straffe opdrachten voor mooie bedrijven kunnen realiseren. “Het is een creatieve, maar geen eenvoudige wereld”, spreekt Vandenbossche uit ervaring. “De sector verwacht dat je kunt tonen dat je ervaring hebt, en daar zijn we nu toch al aan het geraken. Onze allereerste klant was een kennis die ons graag een kans wilde geven. Sindsdien is de bal aan het rollen gegaan: mond-tot-mondreclame heeft ons echt geholpen! En goed werk ook, natuurlijk.”

Vandenbossche steekt niet onder stoelen of banken dat Landing Videos vandaag alles zeer ‘lean and mean’ aanpakt. “We zijn voorlopig met twee, al hebben we wel onze vaste partners waar we nauw mee samenwerken. Maar dat betekent ook dat je bij ons als jonge onderneming ook geen project management fees of andere grote overheadskosten tegenkomt.Dat ‘lean and mean’-zijn zien wij dus enkel maar als een voordeel. Elke euro wordt gebruik om te investeren in effectieve videomarketing. En daar zit de waarde voor de klant, natuurlijk.

"Het is echt een speciaal gevoel om te zien hoe je eigen digital marketing efforts ook vruchten beginnen af te werpen"

Landing Videos is dus klaar voor the next level, en kijkt uit naar de komende projecten. “Momenteel groeien we maandelijks met twee nieuwe klanten, en dat is als startend bedrijf niet slecht”, klinkt een trotse Vandenbossche. “En dus bestaat de kans dat we vroeg of laat onze capaciteit verruimen, al wil ik daar nog geen uitspraken over doen. Maar weet je wanneer je als founder echt een speciaal gevoel krijgt? Als je merkt dat klanten jouw naam beginnen noemen en zo nieuwe contacten naar je doorverwijzen. Al vind ik het ook fantastisch om een tevreden klant te zien terugkeren, dat we hem voor een tweede of zelfs derde keer opnieuw mogen helpen. Ook ben ik blij om te zien dat onze eigen digital marketing efforts hun vruchten beginnen af te werpen. Vorige week was het de eerste keer dat we een klant binnenhaalden via Google AdWords (lacht).”

Wil je ook weten wat Landing Videos voor jouw bedrijf betekent? Neem dan snel een kijkje op hun website en laat je inspireren door hun bestaande video’s op maat!

Dit nieuwe Gentse video marketing agency wil de Robin Hood van video worden

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Landing Videos

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 84.827 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief