Belgische start-up Sign2Pay lanceert nieuwe mobiele betalingsmethode via handtekening

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Belgische start-up Sign2Pay lanceert nieuwe mobiele betalingsmethode via handtekening

Foto: Nicolas Mertens op TechCrunch Disrupt

Sign2Pay, een Belgisch-Nederlandse fintech startup, heeft vandaag officieel zijn mobiele betaalmethode gelanceerd op de TechCrunch Disrupt conferentie in Londen. Als één van de 15 geselecteerde bedrijven die kans maakt op £30.000 en de felbegeerde Disrupt Cup, laat Sign2Pay’s nieuwe betaalmethode consumenten toe om online bestellingen eenvoudig te betalen met een handtekening op het scherm van een smartphone.

Betalen via handtekening

Via elk toestel met een touchscreen kunnen klanten online aankopen betalen via hun bankrekening en hun persoonlijke handtekening. Het te betalen bedrag wordt automatisch overgeschreven van de rekening van de consument, terwijl de verkopende partij beschermd wordt tegen fraude. Bij de lancering kan Sign2Pay reeds betalingen afhandelen van meer dan 3.700 Europese banken in 18 landen.

Hieronder kan je de pitch van Sign2Pay op TechCrunch Disrupt London bekijken: 

 

“Op een mobiele telefoon online aankopen doen via een bankbetaling vereist omslachtige authenticatiemethoden zoals Bancontact en kaartlezers. Door consumenten toe te staan hun persoonlijke handtekening te gebruiken, vergroten we het vertrouwen en tegelijkertijd ook de conversie bij online bestellingen”, zegt Nicolas Mertens, CEO en medeoprichter van Sign2Pay.

Veiliger dan traditionele wachtwoorden

Sign2Pay’s digitale platform voor de verwerking van handtekeningen analyseert honderden datapunten in een enkele handtekening, wat een beveiligingsniveau biedt dat gelijk staat aan biometrische authenticatie en vele malen veiliger is dan traditionele wachtwoorden of pincodes. De technologie vereist geen extra apparaten zoals kaartlezers, vingerafdruklezers of andere biometrische toestellen.

Vanaf vandaag kunnen e-commerce websites zich registreren op de Sign2Pay-website en hun webshop of applicatie aansluiten om mobiele bankbetalingen te accepteren. Dankzij de ingebouwde integratie met de meeste online e-commerceplatformen, zullen hun mobiele webshops een hogere conversie realiseren terwijl ze genieten van een verbeterde fraudebescherming.

Meer info: Sign2Pay