Crocodile in the Yangtze - de successtory van Alibaba op Emerce eDay 2014

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Crocodile in the Yangtze - de successtory van Alibaba op Emerce eDay 2014

In de winter van 1999 start Jack Ma vanuit een appartement in China’s Hangzou met Alibaba. De site die zou uitgroeien tot China’s grootste e-commerce site en de strijd aanging met de giganten uit Silicon Valley. In die tijd waren er nog maar een paar miljoen Chinezen met internet-toegang.

Porter Erisman

Porter Erisman, Amerikaan en voormalig VP van Alibaba, heeft de successtory van het bedrijf vastgelegd in zijn documentaire Crocodile in the Yangtze. Als een Amerikaanse vlieg aan de muur volgt hij hoe Jack Ma, ondernemer en voormalig onderwijzer, de strijd aangaat met bedrijven als eBay. We zien de ups en down waar het bedrijf doorheen gaat en de groei van een kleine start-up naar een organisatie waar zo’n 16.000 medewerkers in dienst zijn. De documentaire werd na haar release erg goed ontvangen en viel op verschillende filmfestivals veelvuldig in de prijzen.

Tijdens Emerce eDay 2014 vertelt Erisman over het succes van de inmiddels beursgenoteerde organisatie, waar hij vanaf 2000 bijna tien jaar werkte. Hij laat zien wat de successen en learnings zijn van een start-up die uitgroeit tot een organisatie die een mondiale e-commerce speler is geworden.

Naast Alibaba zijn er meer inspirerende sprekers die tijdens Emerce eDay antwoord geven op de vraag What’s next?:

  • Topdesigner Vince Voron, Dolby, Coca-Cola en Apple, heeft meer dan 30 design patenten op zijn naam staan.
  • Michael B. Johnson, lead R&D van Pixar Animated Studios. Ontwikkelt 'building tools for story telling' voor alle Pixar films. Over de samenwerking tussen creatie en techniek.
  • Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van robots? Wat is de impact van sociaal intelligente robots op de samenleving? Professor Evers van de University of Twente neemt ons mee.

Check de gehele line-up: