Uit documenten blijkt dat Apple van plan is om de productie van saffierglas op te starten. Daarvoor opent Apple ook een nieuwe fabriek in Arizona. Saffierglas is uiterst sterk en zou toekomstige producten beter beschermen tegen valschade en krassen. 

Saffierglas

Tim Cook verklapte onlangs zelf dat de fabriek in Arizona zou gaan specialiseren in het produceren van Saffierglas. Echt nieuw is het materiaal voor Apple niet. Zo wordt het nu al gebruikt voor de Touch ID-knop van de iPhone 5S.

Na diamant, hardste materiaal ter wereld

Het glas is drie keer sterker en krasbestendiger dan Gorilla Glass, een type glas dat nu door smartphonefabrikanten wereldwijd wordt gebruikt voor hun top-smartphones. Bovendien is het ook het tweede hardste materiaal ter wereld, na diamant. 

Om een smartphone uit te rusten met Gorilla Glass kost een smartphonefabrikant dat zo'n 3 dollar. Saffierglas daarentegen kost zo'n 30 dollar. Daardoor is het voor vele fabrikanten niet haalbaar om saffierglas te gaan gebruiken. Tenzij je natuurlijk de prijs kan drukken door het zelf te maken. Daarom zou Apple nu een fabriek openen in Mesa, Arizona, die zich daarin zal specialiseren. 

Hieronder kan je zien hoe sterk het is: 

Zonne-energie

Volgens bronnen van 9to5mac zou de aankomende iPhone 6 (zomer 2014) gehuld worden in dit nieuw type glas. Ook eerdere patenten gaven de interesse van Apple al aan in deze technologie. Zo doken er al eerder patenten op waar Apple saffier-glas en zonnecellen in elkaar hadden geïntegreerd. Hierdoor zou de iPhone automatisch kunnen opladen aan de hand van zonlicht.

Fabriek

Uit correspondentie blijkt echter dat Apple, zoals gewoonlijk, weinig los laat over wat er allemaal gemaakt zal worden in haar nieuwste fabriek. Zo zegt Apple in de documenten dat er ‚hoog technologische componenten voor hoogtechnologische producten’ gemaakt zullen worden.

Verwacht wordt dat de fabriek zo’n 2000 mensen van werk zou voorzien. Apple wil hiermee nog meer jobs halen naar haar thuisland om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

De documenten kan je hier zelf inkijken.