Gentse Oxynade haalt 1,8 miljoen euro op bij Newion

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Gentse Oxynade haalt 1,8 miljoen euro op bij Newion

foto: shutterstock.com

Het Nederlandse investeringsfonds Newion stopt 1,8 miljoen euro in het Gentse Oxynade. Met de investering wil het platform haar Europese groei versnellen. Eerdere investeerders Arkafund en het Vlaams Innovatiefonds stappen uit het bedrijf.

Europese groei versnellen

Oxynade biedt organisatoren en eigenaars van concert- en evenementenzalen een platform aan waarmee ze makkelijk online tickets kunnen verkopen. De oplossing biedt ook back office-diensten aan zoals het verwerken van betalingen en helpdesks. "Newion Investments is de perfecte partner voor Oxynade om de Europese groei te versnellen," zegt ceo Hans Nissens. "Dit is een perfecte match met onze strategie en zal ons toelaten om de toppositie in de markt nog sneller te bereiken."

Oxynade werd een kleine tien jaar geleden opgericht en is ondertussen in acht landen actief. Newion werd opgericht in 2000 en focust voornamelijk op technologie- en softwarebedrijven in de Benelux. Onder meer Collibra, 24iMedia, Nallian en The Next Ad zit al in de portfolio van het fonds.