Goedkope 3D printer voor consumenten op komst

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Goedkope 3D printer voor consumenten op komst

Pirate 3D, een startup uit Singapore, gaat binnenkort de eerste betaalbare 3D printer op de markt brengen. Zo zal het in 2014 ‘The Buccaneer’ op de markt introduceren. Een 3D printer met een kostprijs van 350 euro.

Hot Topic

3D-printing is een hot topic, de toepassingen die aan de hand van 3D printing op de markt gebracht worden verleggen ook steeds opnieuw de grenzen van wat mogelijk is met deze technologie. Zo kon je onlangs op Bloovi nog lezen over de robothanden die geproduceerd worden voor mensen met een handicap met behulp van een 3D printer. 

Al 659.943 dollar opgehaald via Kickstarter

3D printers zijn echter niet goedkoop. Zo kan zo’n apparaat voor professioneel gebruik makkelijk oplopen tot enkele honderduizenden euros. De startup uit Singapore gaat daar dus binnenkort verandering in brengen door een eerste model te gaan produceren dat bedoeld is om voor thuisgebruik. Zo zal 'The Buccaneer' slechts 350 euro gaan kosten. 

Via de crowdfunding site Kickstarter krijgt Pirate 3D het nodige budget voor de verdere ontwikkeling van hun project. Momenteel heeft het bedrijf in slechts 5 dagen al meer dan 659.943 dollar opgehaald via de crowdfundingsite.

Bedacht door 3 studenten

The Buccaneer, bedacht door 3 universiteitsstudenten, wordt kant & klaar geleverd in een strak design. De printer zal gekoppeld kunnen worden met zowel een computer of smartphone (iOS & Android) en is uitgerust met een WiFi verbinding.

Bovendien is de printer ook uitgerust met een cloudsoftware pakket waarmee je zowel eigen creaties als objecten uit de Pirate 3D shop kan printen. Voor bijkomende cardridges moet je zo’n 9 euro neertellen. Met één cardridge kan je 300 gram plastic afdrukken.

Productie

De productie van de eerste 500 exemplaren staat gepland voor december 2013, de levering van de eerste toestellen zal plaatsvinden in april 2014. Om een exemplaar in huis te halen zal je nog 100 euro verzendkosten moeten neertellen aangezien de printer een tiental kilogram weegt.

Voor meer informatie kan je de Kickstarter-pagina van The Buccaneer bekijken.

 

Google