IKEA lanceert meubels met draadloze oplaadcapaciteit

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
IKEA lanceert meubels met draadloze oplaadcapaciteit

Foto: IKEA

Het draadloos opladen van gadgets zit in de lift. Zeker nu de grootste meubelmaker ter wereld heeft aangekondigd dat het meubels lanceert met draadloze oplaadcapaciteiten. IKEA gaat de technologie deze week officieel aankondingen op het Mobile World Congress in Barcelona. Door simpelweg je smartphone in de buurt van het meubel te leggen zal de accu automatisch én draadloos opgeladen worden. Ideaal toch? 

IKEA wil jouw huis slimmer maken

IKEA heeft er zich op toegelegd om huizen slimmer te maken en wil daarin een grote rol spelen. Daarom heeft het een reeks lampen gelanceerd uitgerust met draadloze oplaadcapaciteiten. Naast verschillende lampen introduceert het ook twee soorten nachtkastjes die over deze nieuwe draadloze oplaadtechnologie beschikken. 

Daarnaast kan je ook jouw bestaande IKEA meubels uitrusten met de technologie via zogenaamde 'inductive charging pads':

Beschikbaar vanaf april

Door je gadget op het oplaadpunt te plaatsen begint het apparaat automatisch op te laden. Toch als je toestel over de Qi-standaard beschikt, de internationale marktleider in draadloos opladen. Voor toestellen die niet over de technologie beschikken (zoals de iPhone, HTC One M8 & de Galaxy S5) gaat IKEA speciale hoesjes ontwikkelen. Als je toch liever oplaadt via een kabeltje, dan kan dat ook. Zo zouden sommige meubels ook voorzien worden van USB-poorten. 

Vanaf half april 2015 plant IKEA om de eerste meubels met draadloze oplaadcapaciteiten te verkopen in haar winkels in Noord-Europa & Amerika. Over de prijzen heeft de meubelmaker nog niets losgelaten.