Mobile Vikings introduceert VOIP-bellen met Viking Talk

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Mobile Vikings introduceert VOIP-bellen met Viking Talk

De Hasseltse community operator Mobile Vikings (her)lanceert Viking Talk, een nieuwe dienst die telefoongesprekken aanzienlijk goedkoper maakt. Door gebruik te maken van het internet (VOIP) kunnen gesprekken tot 8 keer goedkoper worden aangeboden.

Viking Talk

In 2011 lanceerde Mobile Vikings de dienst al voor de eerste keer. Viking Talk werd toen niet echt succesvol. Mobile Vikings probeert het nu opnieuw met een nieuw aanbod. Met Viking Talk kan je bellen naar elk mobiel nummer en ook naar vaste lijnen in België, 24 andere Europese landen en de VS.

Hans Similon: “Het is onze missie om het leven van de mobiele gebruiker zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te maken. Vijf jaar geleden hebben we de markt wakker geschud met gratis mobiele data. Vandaag willen we hetzelfde doen met internetbellen."

Hoe werkt het?

Bellen naar Belgische nummers (mobiel + vast) kost 0,025 euro per minuut. Bellen naar het buitenland kost 0,05 euro per minuut. Viking Talk dien je niet speciaal op te laden, de kosten worden afgetrokken van je VikingPunten. 

Viking Talk maakt gebruik van de WiFi- of mobiele internetverbinding van je smartphone en is op die manier zowel binnen als onderweg te gebruiken. Voor de ontvanger is er geen verschil: hij ontvangt de oproep op precies dezelfde manier als een normaal gesprek.

Bellen met Viking Talk kan je doen via de Mobile Vikings app. Om te kunnen bellen via het internet moet je verbonden zijn met een WiFi-netwerk of via 3G of 4G.

Viking Talk wordt geleidelijk uitgerold. Momenteel is er een wachtlijst waarop je je kan aanmelden. Indien de dienst een succes is, zal Mobile Vikings de dienst uitrollen naar al haar leden én zelfs naar mensen die geen lid zijn van Mobile Vikings.

Meer info: mobilevikings.com