Raclette, feestkleding en Apple gadgets populair op zoekertjessites

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Raclette, feestkleding en Apple gadgets populair op zoekertjessites

De feestdagen zijn volop in aantocht. Dat merken ook online webshops en zoekertjessites aan het gedrag van de bezoekers. De voorbereidingen voor een gezellige kerst gebeuren steeds meer via de zoekertjessite: raclette- en fonduestellen, feestkleding, kerstboom en –decoratie behoren tot de meest gezochte items van het moment.

Ook is in de laatste 10 dagen het bezoek in de typische cadeaurubrieken sterk gestegen: merkspeelgoed, game consoles, Apple gadgets, gezelschapsspelletjes en tassen zijn populair. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar loopt de stijging in de bezoekersaantallen van deze rubrieken op tot ruim 30%.

Traditionele kerstviering

Veel Belgen hebben het idee om kerst thuis aan tafel te vieren bij een raclette of fondue. "Dat is af te leiden uit het gedrag van onze bezoekers" zeggen ze bij 2dehands.be. Deze zoektermen zijn bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast wordt er meer dan vorige jaren gezocht naar tweedehands potten, pannen en keukenapparatuur als keukenrobots en oventjes (+ 38%).

Ook de kerstdecoratie wordt steeds vaker tweedehands aangeschaft. Het bezoek in de rubrieken kerstboom, verlichting en versiering is zelfs met 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Merkspeelgoed en gezelschapsspelletjes onder de kerstboom

Tweedehands cadeaus zijn allang geen taboe meer. Uit de cijfers blijkt dat men op 2dehands.be juist op zoek gaat naar duurdere artikelen, die nieuw in de winkel het budget te boven gaan. Zo is merkspeelgoed erg in trek: veel Belgische kinderen zullen Lego, Playmobil en Fisher Price onder de kerstboom vinden. Maar ook de populariteit van traditionele gezelschapsspelletjes als Monopoly, Kolonisten en Mens-erger-je-niet zit in de lift. Het bezoek in de afdeling Speelgoed en Spelletjes is zelfs met ruim 120% gestegen ten opzichte van 2011. Gelukkig heeft men de keuze uit zo'n 11.000 spelletjes op de site. 

Apple artikelen, zoals de iPhone, iPad en iPod, bevinden zich voortdurend in de top 10 van meest gezochte items. In deze feestperiode is nog 23% meer van de bezoekers op jacht naar een dergelijk betaalbaar gadget.

-- --
Vond je dit artikel waardevol?
Deel het dan hieronder via Twitter, Facebook of Linkedin.Volg je @bloovi al op Twitter?