Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in internet of things fonds imecXpand

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in internet of things fonds imecXpand

De Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in imecXpand. Dat is een investeringsfonds getrokken door het Leuvense nanotechnologiebedrijf Imec. Met het fonds mikt Imec op bedrijven die zich richten op de sector van het internet of things (iot). 

Internet of Things starters een boost geven

Met imecXpand wil Imec het potentieel in de internet of things sector aanboren en verder ontwikkelen. Bedoeling is om iot-starters op de juiste weg te zetten. “Met imecXpand willen we startups ondersteunen die in een vroege fase onze technologie willen ontwikkelen en naar de markt brengen, maar die vaak door het hoge risico geen toegang hebben tot de bestaande, meer traditionele financieringsmethodes”, zegt Luc Van den Hove, ceo van Imec.

Doel: fonds van 100 miljoen euro

“Ook ideeën van buiten Imec die gecombineerd met onze technologie tot een startup kunnen leiden, zullen ondersteund worden.” Vlaanderen investeert 30 miljoen euro. Bedoeling is om in totaal 100 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Daarvoor wordt gekeken naar private partners en middelen vanuit het Europees investeringsfonds. Ideeën en projecten zullen door een team van experten geselecteerd en beoordeeld worden.

bron: Made in Vlaams Brabant