Een dag in het leven van start-up guru Peter Thiel

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Een dag in het leven van start-up guru Peter Thiel

Peter Thiel, de man die samen met Elon Musk PayPal uit de grond stampte, hoeft voor velen geen introductie. Thiel is uitgegroeid tot een fenomeen in Silicon Valley en ver daarbuiten. Hij was de eerste investeerder in Facebook, lanceerde de start-up Palantir & zetelt in het bestuur van tal van promintente venture capital firma's. Benieuwd hoe een dag in het leven van Peter Thiel eruit ziet? Hier een overzicht: 

Wie is Peter Thiel? 

Zijn volledige naam is Peter Andreas Thiel. Geboren in Frankfurt am Main, maar verhuisde als 1-jarige met zijn ouders naar Foster City, Californië. Thiel groeide op tot schaakkampioen en studeerde filosofie aan Stanford University.

Het vermogen van Thiel wordt op 2,7 miljard dollar geschat. Het grootste deel van zijn vermogen heeft hij dankzij de verkoop van PayPal verdient. Tegenwoordig stopt Thiel veel tijd in Palantir, een start-up die 's werelds meest belangrijke problemen probeert op te lossen. Palantir kreeg al al 2,4 miljard dollar aan funding en wordt gewaardeerd op 20 miljard dollar.

Thiel is ook auteur van het bekende boek "From Zero to One" en is nauw betrokken bij bedrijven zoals SpaceX, AirBnB, Spotify, Knewton, Misfit en Asana.

Een dag in het leven van Peter Thiel:

  • Thiel heeft geen dagelijkse routine, heeft het moeilijk met tijdmanagement.
  • Peter Thiel probeert elke dag te praten met de slimste mensen die hij kent (meestal een groep vrienden of collega's waarmee hij al lange tijd mee samenwerkt). 
  • Peter Thiel wil elke dag zijn denken verder ontwikkelen door elke dag nieuwe dingen te leren, en zijn wereldbeeld te vergroten. 
  • Peter Thiel houdt van lezen. 
  • Thiel speelde vroeger dag in dag uit schaakspelletjes. Hij spendeerde er vaak 1 à 1,5 uur per dag aan. Hij probeerde daarmee te stoppen door de schaak-app van zijn PC te verwijderen. Vaak tevergeefs. 
  • Hij eet geen suiker. (Net zoals Steve Jobs). 
  • Peter Thiel neemt elke dag menselijk groeihormoon en volgt occasioneel het paleo-dieet. 

bron: Quora.