Delta, het techbedrijf achter de gelijknamige populaire beleggingsapp, combineert een jonge en hippe start-up sfeer met de historiek van een eeuwenoud kantoorgebouw. De locatie, pal in het historische stadscentrum van Gent – zelfs vlakbij selfiehotspot Sint-Michielsbrug – is meteen een van de redenen waarom het team graag naar kantoor komt. En er is nog plaats voor nieuwe collega’s!

“We zijn momenteel vooral op zoek naar developers en naar een digital marketeer”, zegt Nicolas Van Hoorde, medeoprichter en CEO van Delta. Hij begon in 2017 met een app die om investeringen in cryptomunten op te volgen. “Daar was toen duidelijk vraag naar, want het landschap van cryptocurrency was erg gefragmenteerd”, legt Van Hoorde uit.

“Met de Delta app kan je in realtime volgen hoe de waarde van je investeringen evolueert. Intussen hebben we de tracker voor cryptomunten uitgebreid met investeringen in aandelen, fondsen en vreemde valuta. Delta is nu dus een allround tracker tool om investeringen op te volgen op een heel toegankelijke manier.”

Nicolas Van Hoorde, medeoprichter en CEO van Delta

Allround tool voor beheer van investeringen

Daar stopt het verhaal van Delta app niet: in de toekomst wil het Gentse bedrijf nog meer mogelijkheden toevoegen. Zo zouden ook investeringen in kunst of vastgoed, en zelfs pensioensparen een plaats kunnen krijgen in de tool. “De gebruikers krijgen op die manier een compleet en up-to-date overzicht van al hun investeringen, zodat ze betere beslissingen kunnen nemen over de manier waarop ze die willen beheren”, zegt Nicolas Van Hoorde.

Internationale sfeer

De thuisbasis van Delta ligt in Gent maar de reikwijdte van het bedrijf en van de technologie is echt internationaal. Zo is de app zelf beschikbaar in een twintigtal talen. Maar ook het team is zeer internationaal: naast de 15 Gentse collega’s zijn er vijf medewerkers die op afstand ondersteuning bieden vanuit het buitenland, van Noorwegen tot Australië. De communicatie gebeurt dan ook heel vaak in het Engels. Bovendien maakt Delta sinds 2019 deel uit van eToro, een internationaal fintechbedrijf.

Ons team is zeer internationaal: naast de 15 Gentse collega’s zijn er vijf medewerkers die op afstand ondersteuning bieden vanuit het buitenland, van Noorwegen tot Australië

“Dankzij die overname zitten we in een ideale positie”, vindt Van Hoorde. “We maken deel uit van een groot moederbedrijf maar we opereren wel heel onafhankelijk van eToro. Win-win dus: we genieten van de speelruimte en de flexibiliteit die typisch zijn voor een start-up maar tegelijk kunnen we rekenen op de expertise en de ondersteuning van een gevestigde internationale organisatie. Een zeer comfortabele en aangename situatie. We kunnen volledig ons eigen ding doen maar we beschikken wel over een veel ruimer budget voor aanwervingen en marketing.”

Openheid en betrokkenheid

Als medewerker heb je overigens weinig contact met dat moederbedrijf bij je dagelijkse werk. Er zijn alleen online kwartaalmeetings waar iedereen op is uitgenodigd. Daarbij worden de kwartaalresultaten en de planning overlopen. Een opvallende openheid, die ook bij Delta deel uitmaakt van het DNA.

“Ik vind het belangrijk dat er veel openheid en transparantie is voor iedereen”, bevestigt Van Hoorde. “Onze organisatiestructuur is vlak, en iedereen wordt betrokken bij belangrijke beslissingen. Dat willen we ook zo houden naarmate we groeien. Als medewerker kan je zelf impact hebben op de strategie, zodat je je ook betrokken voelt bij de evolutie en deel uitmaakt van het succes.”

Happy hours

Ook flexibiliteit is bij Delta geen holle slogan. Niemand verwacht dat je om 9 uur op kantoor bent. “We laten iedereen heel vrij in de planning van hun werk en in de werkuren. Een systeem van geven en nemen waar iedereen zich goed bij voelt”, constateert Nicolas Van Hoorde. Voor nog meer geluksmomenten organiseert Delta iedere maand een happy hour, staat er altijd koffie en frisdrank klaar en is er – in niet-coronatijden - elk jaar een reisje voor het team. Vier dagen Barcelona? Check!

“Dat sociale aspect is iets waar we veel belang aan hechten en waar je dus wel voor open moet staan”, stipt Van Hoorde aan. “We verwachten ook van nieuwe medewerkers dat ze graag samen met hun collega’s optrekken en enthousiast zijn over onze open werksfeer en flexibele aanpak.”

Een jeugdig team

Door die aanpak heeft Delta nu een gemotiveerd en jeugdig team – de meeste medewerkers zijn zelfs jonger dan 30 jaar. De helft van alle medewerkers is developer of is technisch georiënteerd. De anderen zijn verantwoordelijk voor finance, marketing, product design en community support. Er is veel onderling overleg maar iedereen kan ook heel zelfstandig werken – afhankelijk van hetgeen nodig is, hoe je zelf het liefst werkt en wat je het meest efficiënt vindt.

De app verbeteren en uitbreiden

“We zijn nu vooral op zoek naar developers die onze app verder kunnen uitbreiden en verbeteren”, zegt Van Hoorde. “Zo willen we op korte termijn groeien naar een miljoen maandelijkse gebruikers en willen we de app ook geschikt maken voor gebruik op de pc. De toevoeging van beleggingen in vastgoed en andere investeringen is iets voor de langere termijn.

Ik vind het belangrijk dat er veel openheid en transparantie is voor iedereen

Daarnaast willen we ook analyses van beleggingsportfolio’s mogelijk maken, en de opvolging van aandelen die nog niet publiek zijn gegaan. Het is daarvoor niet nodig dat je zelf actief bezig bent met beleggingen maar als je daar affiniteit mee hebt, is dat natuurlijk wel mooi meegenomen. We zien wel dat zoiets vaak ook groeit naarmate je er meer in thuis bent.”

Delta App kantoor in Gent

Impact op de core business

Als developer bij Delta werk je aan één product en dat is voor het team een bewuste keuze. Je gaat niet van het ene project naar het andere voor telkens andere klanten, maar je werkt mee aan de ‘core business’ van je eigen bedrijf waar je een directe impact op hebt.

Nicolas Van Hoorde: “Onze developers kunnen ook zelf ideeën aandragen. We lanceren bijvoorbeeld binnenkort een soort beleggingsrekenmachine of conversietool waarmee je fondsen, aandelen of cryptomunten gemakkelijk kan vergelijken. Dat idee is bedacht door een junior developer van Delta. Hij stelde het voor en we hebben het uitgewerkt. Dat geeft voor hem natuurlijk veel voldoening.”

Nieuwe uitdagingen bij moederbedrijf

Op termijn zullen de Delta-developers ook aan opdrachten van moederbedrijf eToro kunnen meewerken. “Ze willen ons graag meer betrekken bij hun projecten”, legt Van Hoorde uit. “Binnen een paar jaar zal onze eigen app geleidelijk aan minder innovatie nodig hebben en dan ontstaat er ruimte voor projecten bij eToro.

De collega’s beslissen mee over de aanwervingen. Zo weet je zelf ook op voorhand waar je precies terechtkomt

Daar zullen onze developers nieuwe uitdagingen kunnen vinden. eToro heeft zelf een groot platform voor de aankoop en verkoop van aandelen en cryptocurrencies. Zeker interessant!

Enthousiasme gezocht

Maar eerst nog wat intern groeien, dus. “We hopen eind dit jaar met 25 te zijn en tegen 2024 met 50 tot 100 mensen”, aldus Nicolas Van Hoorde. “Welk profiel we precies zoeken? Belangrijk is dat je enthousiast, flexibel en sociaal bent. Je bent ook best bestand tegen een portie stress af en toe.

Met 2,5 miljoen installaties en 400.000 actieve maandelijkse gebruikers van onze app, is het soms alle hens aan dek om een probleem op te lossen. We kijken vooral uit naar iemand die goed past in het team. Daarom beslissen de collega’s ook mee over de aanwervingen. Zo weet je zelf ook op voorhand waar je precies terechtkomt.”


Wil jij graag het Delta-team leren kennen en er binnenkort misschien ook deel van uitmaken? Ontdek hier de vacatures!