België kan natuurlijk niet ontbreken op de World Expo in Dubai (van 1 oktober 2021 t/e/m 31 maart 2022) en krijgt als één van de 192 deelnemende landen een eigen paviljoen. Een voorsmaakje van wat een knap staaltje Belgische architectuur zal worden.

Ontwerp en design

Het paviljoen op de World Expo in Dubai wordt typisch Belgisch. Een mix tussen de Latijns-romantische sfeer en de Angelsaksische strengheid. Elegantie en soberheid worden verenigd. Gebouwd op een totale oppervlakte van 2.180 m², zal het zich bevinden in één van de drie themazones, zijnde ‘mobility’.

Een utopische wereld

Het wordt een gebouw met vier verdiepingen, dat steunt op een boogconstructie met verticale tuinen. Bij de bouw van het paviljoen zal zoveel mogelijk gebruikgemaakt worden van Belgische technologieën, producten en materialen. Duurzaamheid is daarbij een cruciale factor.

Op de begane grond kunnen de bezoekers onder het gebouw door wandelen. Daar komen winkels met onze wereldberoemde chocolade, alsook andere Belgische souvenirs en fastfoodkraampjes met typisch Belgische snacks en alcoholvrij bier. Alcohol wordt enkel geschonken in het restaurant op de derde verdieping.

Lees ook: Met Bloovi en 100 ondernemers naar de Wereld Expo in Dubai

Panoramic view of palm trees and skyscrapers, vacation concept.
Panoramic view of palm trees and skyscrapers, vacation concept.

Binnenin het paviljoen

Wat zal er binnen in de tentoonstellingsruimtes te zien zijn? De bezoeker wordt uitgenodigd om in het virtuele België van 2050 rond te wandelen. Alle mobiliteitsproblemen zijn er opgelost. Een utopische wereld dus. Zeven stripfiguren zullen de bezoekers begeleiden. Het is de eerste keer dat verschillende uitgeverijen hiervoor gaan samenwerken. Op het einde van hun bezoek worden de bezoekers dan zelf getransformeerd tot stripheld in een hologram.

Duurzaamheid is een cruciale factor.

Het Belgische paviljoen zal onder meer een tentoonstellingsparcours omvatten, een businesscenter en winkels met Belgische souvenirs. Ook voor ondernemers een uitgelezen kans om een workshop, seminarie of business event te organiseren. Daarnaast komt er ook een gastronomische brasserie met Belgische culinaire specialiteiten.

Gyronef

Eén van de eyecatchers van het Belgisch paviljoen wordt de ‘Gyronef’, een levensgrote versie van de helikopter uit de Suske en Wiske-stripverhalen. Deze zal volledig vervaardigd zijn uit recyclagemateriaal afkomstig van een bedrijf dat metaalafval verwerkt tot herbruikbaar schroot.

Het ontwerp is naar de hand van de Italiaanse kunstenaar Alessandro Tardioli en naast verschillende bedrijven zullen er ook scholen meewerken aan dit kunstwerk. Na de World Expo wordt de Gyronef verkocht. De opbrengst ervan gaat deels naar scholen om technische opleidingen een extra boost te geven.

De Gyronef maakt deel uit van het kunstproject “W.A.S.T.E.” (Will Art Save The Ecosystem), dat via kunstwerken uit gerecycleerd materiaal de mensen wil sensibiliseren rond circulaire economie.

Kortom, de Wereld Expo is een niet te missen event voor ondernemers.

Met Bloovi en 100 ondernemers naar de World Expo in Dubai

Bloovi organiseert 2 tours met telkens 100 ondernemers.
Vraag hier de PDF aan met het programma, alle praktische details en het tarief.